От х:

Днес в x:

Плащаме местните данъци и такси в община Хасково онлайн

Местните данъци и такси в община Хасково вече могат да се плащат онлайн в касите на Easy Pay и през интернет системата ePay, съобщиха от кметството. Плащането се извършва бързо и лесно само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица или ЕИК-а на фирмите.
Интернет плащането става след еднократна регистрация в сайта ePay и следване на всички указателни стъпки в него. ePay и Easy Pay работят и на английски език, така че може да се ползват без проблем от чужденци.
Плащането на общ годишен данък - кола, имот, такса смет и лихви (ако има такива), през Easy Pay е с такса за клиента. Тя е най-малко 1 лев и най-много 5 лева върху цялата сума за годишен данък. Таксата през ePay е 0.40 лева за една транзакция.
По новия начин местните данъци се плащат без да се носят печатните съобщения, ако те са забравени или изгубени. Не е нужно да се попълват каквито и да са документи или да се звъни в общината и да се търси предварителна информация кой колко дължи. Информацията за целия данък излиза веднага след съобщаване на ЕГН-то или булстата и може да се плаща веднага. Тя е винаги актуална, защото се работи в онлайн режим на плащане. Не може да се допусне и двойно плащане на данъка. Easy Pay към момента има 2404 каси в цяла България. Онлайн пащането спазва и Закона в последователността на издължаване на данъка - от най-старо към най-ново задължение.

Услугата е абсолютно безвъзмездна за общината. Чрез нея Хасково разшири електронните си услуги, предлагайки много точки и канали за плащане на данъци, търсейки възможно най-евтиното и достъпното за хората. Онлайн плащанията са част от бързото, модерното и лесното обслужване на българите в страната и целия свят. Идеята на кмета Добри Беливанов и на неговия екип е да продължава тази тенденция и да модернизира общината с облекчаване на услугите, предоставяне на широка възможност за избор от страна на гражданите и приближаването на администрацията до тях.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Ан
    анализ на ланския сняг
    17 -7
    20:20, 14 фев 2017
    Бездънни като дупките по улиците; огромни като непочистения сняг и надаващи вой като бездомните песове! Който бърза и е доволен от ''чудната'' зима - още утре да отива и да им пълни гушите!
  • 2
    Те
    Теодор
    6 -18
    22:50, 14 фев 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 3
    Теодоре, купи си очила с 100 диоптъра.Естествено че сега вече няма сняг - нали се стопи. Ама цял месец от общината дрямаха и си чешиха езиците тук да се самохвалят колко са кадърни. Градът беше блокиран, никой не изчисти нищо, лед и преспи сковаха улици и тротоари. И сякаш от общината искат зимата никога да не свършва - коледните украси още си седят окичени. И това ако не е тъпотия... и нищо правене....и некадърност....
    • Ко
      Колева
      7 -1
      09:42, 15 фев 2017
      Даааа,и елхата си стоеше украсена,.....нищо може да посреща Баба Марта!
  • 4
    Да
    Данъкоплатец
    9 -1
    09:31, 15 фев 2017
    Коректно е да се отбележи, че и до сега можеше да се плащат местни данъци и такси безкасово чрез системата е-рау. Всъщност, от години може да се плаща така. Процедурата е проста и пести много време.
    Сега с регистрация в системата става още по-лесно, тъй като не е необходимо да въвеждаш дължимата сума, а тя излиза автоматично. Но трябва, освен ЕГН, всеки данъкоплатец да си знае и партидният номер, който задължително се изисква за регистрация. Това е спестено в информацията.
  • 5
    Да
    Данъкоплатец
    8 -1
    09:42, 15 фев 2017
    А освен това след като се направи регистрацията, излизат само местните налоза за данък недвижими имоти и такса смет. Данъкът за МПС не излиза като дължим. Отгоре на всичко, вече в пунктовете за ГТП изискват бележката за платен данък да е с холограмен стикер. Ако се плати през системата е-рау, този стикер липсва. Но, както казах, данъкът за МПС не излиза като дължим, така че не може да се плати по този начин.
    Преди да пишете, каквото ви подадат от общината, проверявайте дали наистина е така, защото заблуждавате хората.
    • Те
      Тенчо
      3 0
      10:16, 15 фев 2017
      Системата на пунктовете е вързана с данъчното и платил си си излиза на компютъра ,изобщо не ти иска стикер, не лъжете хората! Веднъж ми искаха стикер за някви стари задължения- сега вече не искат от миналата година
  • 6
    Цв
    Цветан Янев
    3 -4
    10:34, 15 фев 2017
    Данъци ще видят през крив макарон! Бай Добри и лижегъзльовците около него - кво става с тия оставки ! Идват избори да знаете! Да ходя и аз да гласувам за вас! Само за да махнем циганина,а то какво ни сполетя ! Вън от общината -всички !
  • 7
    По
    Потребител
    3 -1
    10:36, 15 фев 2017
    На всичкото отгоре си има таксички - за трансфер, за това, онова... Да се пълнят гушите на посредника Ипей. Що не го направят да се плаща директно и без такса през сайта на общината. ЕВН как са го направили през техния сайт ? Голямо постижение за общината, няма що. Аман от посредници. А за МПС-тата може би трябва да излиза съобщение за платен данък, което да се разпечатва, ама като го видят катаджиите дали ще го признаят не се знае
  • 8
    Со
    Соколов
    4 -2
    10:48, 15 фев 2017
    Защо да пратив данъци в мизерни условия,ГЕРБ и кмета да ги плати.
  • 9
    Go
    gogo
    1 0
    11:51, 15 фев 2017
    Откъде да намеря този партиден номер който ми искат не можах да го открия в декларацията.Има само КИН но на него нищо не ми излиза
    • По
      Потребител
      2 0
      13:30, 15 фев 2017
      Отваряш сайта на общината, после "бързи връзки", "проверка на данъци". Излиза ти страница, където въвеждаш ЕГН и ПИН. Второто ако го нямаш отиваш в салона отдясно на главния вход на общината (паркинга на ХЕИ-то)- дават го срещу ЕГН. После излиза таблица с дължимото - там ги има партидните номера. Но ако тръгнеш да плащаш онлайн гледай хубаво какви такси за "услугата" ще ти начислят.

Видеа по темата

Последни новини