От х:

Днес в x:

Новият областен на Хасково моторизира РИК за парламентарните избори

Три автомобила и двама шофьори ще имат на разположение членовете на Районната избирателна комисия-Хасково в деня на изборите, които ще бъдат осигурени от Областна администрация. Това обеща на председателя на Изборната комисия Георги Димитров новият областен управител Минко Ангелов.

Още в първия си работен ден вчера той обяви като приоритетно намерението си  за провеждането на среща между двамата.

Ангелов заяви, че основната му задача в късия управленски мандат в държавната администрация в Хасковска област до март месец е да подсигури провеждането на честни и прозрачни избори за новия парламент.

Разговорите между членовете на РИК и нейния председател и областния управител днес се проведоха при затворени врата. По-късно обаче Минко Ангелов и Георги Димитров дадоха общ брифинг пред медиите. На него стана ясно, че в РИК има сериозен проблем със софтуера. Неуредицата е попречила на Комисията да качи решенията в интернет страницата си от снощното си заседание например. В едно от тях става ясно, че вече има първа регистрация. Тя е на иницеативен комитет за издигане на независим депутат от МИР -Хасково.

Другият основен проблем, поставен пред областния е именно този с транспортирането на членовете на РИК при проверки и при предаването изборните материали в деня на вота. На преходните избори за президент се е налагало хората от РИК да се придвижват с личните си автомобил, посочи Георги Димитров.

„Областната администрация има ангажимент по осигуряването на дейността на РИК в технически и логистичен план. Така е разписано и в изборния кодекс. Освен това смятам, че е добре да се познавам с членовете на РИК като току-що застъпил поста на областен управител“, посочи Минко Ангелов в отговор на въпрос дали е редно областният управител, който е  политическо назначение, да привиква в кабинета си независим орган, каквато е РИК.

Красимира Славова 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ви
    вицове за лека нощ
    20 -4
    16:11, 10 фев 2017
    Боже Боже, РИК била независим орган! На кой ги разправяте тия бе. По-политизиран орган от това няма. А ЦИК и всички СИК заедно в кюпа по пристрастност и машинации.
Последни новини