От х:

Днес в x:

Плащаме от Чикаго такса смет в Хасково с клик на мишката

Съвсем скоро хасковлии, които живеят отвъд пределите на страната, ще могат по бърз и лесен начин да плащат местните данъци и такси, без да им се налага да правят транспортни разходи или пък нотариални заверки за оторизация на някого. Само с един клик на мишката хасковлия в Чикаго например ще може да си плати такса смет или данъка за имота си в Хасково. Виртуалният терминал за разплащане с дебитни или кредитни карти ще се ползва през сайта на Община Хасково, обясни шефът на Данъчната дирекция Румен Тинчев в отговор на запитване, породено от изпратено на редакционната поща мнение от читател на Haskovo.net. В него Тодор Пандов обяснява, че е разочарован от ограничените възможности за разплащане в Пощата и в общинската данъчна дирекция. В Пощата той пробвал да плати с карта за винетка, но се оказало, че няма ПОС терминал, в Данъчното - също. И ако в данъчната общинска служба любезно му обяснили, че двата терминала са спрени временно заради техническа причина, то в Пощата отношението било под всяка критика.

В крайна сметка стана ясно, че двата ПОС терминала в общинското данъчно не работят заради техническото обновяване, която се прави там. На касите в приходната дирекция се въвежда съвсем нова система за администриране на местните данъци и такси, която ще заработи в близките дни. В рамките на следващите месеци възможностите за разплащане към местното данъчно ще се увеличат. Хората вече ще имат възможност да изпращат дължимото към хазната и по Пощата. Общинското данъчно има сключен предварителен договор и за разплащане през финансова институция в реално време.

И ако новите възможности за удобство в общинското данъчно в Хасково ще се случат съвсем скоро, то в Български пощи няма и грам надежда за това.

Пресаташето на БП Дора Цветкова заяви за Haskovo.net, че в Пощите засега нямат намерение за разнообразяване на възможностите за плащане, освен стандартния начин – в брой на гишето. Проучване показало, че много малко хора биха се възползвали от възможността да плащат чрез ПОС терминал.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Em
    emc2
    17 -7
    12:14, 3 фев 2017
    Колко тъжно, че герберастите няма да могат да използват тази услуга от затвора след 26-ти март :(((
    • Ни
      никакво плащане на данъци
      14 -4
      14:32, 3 фев 2017
      И за какво да плащаме тия данъци - за безобразното състояние на града ли? За безхаберието на общината ли? Какво получаваме срещу данъците, които плащаме. Нищо.
  • 2
    Да
    данъколпатец
    15 -3
    12:33, 3 фев 2017
    то в цивилизования свят тази услуга я има отдавна, но за България това е новина - евала!
  • 3
    АТ
    А така
    5 -13
    12:52, 3 фев 2017
    Нека всичкият хейт се изсипе сега! Работят хората... Виж коментара
    • Пе
      Пешо
      7 0
      14:50, 3 фев 2017
      С едно съм съгласен с теб. За голямо мое "съжаление" (не съм фен на ДПС-то), трябва да призная, че в област Кърджали, в почти всички общини данъците могат да се плащат онлайн.
  • 4
    Ку
    кумчо вълчо
    15 -1
    13:44, 3 фев 2017
    Няма оттърване от тези комунисти! То данъците се плащат с един клик на мишока, но кога ще се изчистят улиците на данъкоплатците? Изключително лошо се справя Мехмед Атаман, или може би Айшето. Чакаме месец май , за да се измъкнем от коловози . Ако общината е на мястото си ще ги санкционира!
  • 5
    Са
    Само искате
    9 -1
    13:52, 3 фев 2017
    Кога ще слага контейнерите новата фирма на кенана?Титан прибра контейнерите още на 28-и. 6 дена минаха още сме без контейнери.Само мислите как да прибирате такса смет а кой ще ги контролира?
  • 6
    За
    за информация
    6 0
    14:36, 3 фев 2017
    ПОС телминала, намиращ се в сградата на ОДД на ул. Ал. Стамболийски - вече работи.
  • 7
    Пе
    Пешо
    9 -1
    14:42, 3 фев 2017
    В община Симеоновград и Любимец може да се плащат онлайн, но във великата община Хасково не може.
  • 8
    ??
    ???
    6 -4
    15:02, 3 фев 2017
    От 5 години си плащам местните данъци и такса смет през системата е-рау от домашния компютър. Няма разлика с това да си платиш телефона, тока, или водата. Не намирам въобще смисъл от тази информация, тъй като се "едно кликване на мишката" може да се плаща и сега.
  • 9
    Е,
    е, вече ще може
    1 -2
    15:02, 3 фев 2017
    За това са ви написали статията че вече и във "великата" хасковска община ще може. Ама това е така в Хасково отдавна, не е защото новото ръководство беше развалило нещо. Да се надяваме да стане по-удобно най накрая.
  • 10
    Тт
    тт
    3 -4
    15:28, 3 фев 2017
    Живея в Чикаго,но близките ми казват,че няма контейнери на ул.."Проф.Георги Китов".Казват,че имотите на тази улица се водят в чертите на града и се плащат безбожни такси смет и данъци.Оказва се обаче,че това не е така.Това си е чиста проба изнудване.Новата фирма за извозване на смет ще види пари през крив макарон.
  • 11
    Пе
    Пешо
    3 -2
    15:48, 3 фев 2017
    Тея ги разправяй на някой друг. От 10г. ползвам ерау. Там ясно се вижда, кои са регистрираните общини с възможност за плащане на данъци. Ти правиш най-обикновен превод. Разликата е ограмна.Няма да ти обяснявам.
Последни новини