От х:

Днес в x:

19 пощенски станции в Хасковска област приемат данъчните декларации от днес

19 пощенски станции в областта приемат от днес годишните данъчни декларации в региона на Хасково.

Три от станциите, в които от 1-ви февруари може да се депозират документите, са в областния град, два са клоновете в Димитровград и още 14 – във всички по-големи населени места в региона, както и в по-населените и отдалечени села, като Бисер, Студена, Горски извор и Ябълково.

Служителите на Пощите, които ще приемат декларациите за приходите в приема на годишни декларации за доходи на физически лица са обучени от НАП.

Приемът на данъчни декларации там ще продължи до 30 април.

Данъчните обаче припомнят, че годишни декларации за доходи, изплатени през миналата година, се подават най-бързо и лесно с персонален идентификационен код-ПИК. По този начин в офиса в Хасково вече са получени 704 формуляра. С електронен подпис, също по електронен път, са подадени 461 образци. Техните податели, ако внесат декларирания данък до 31 януари и ако нямат стари неплатени задължения, ще могат да ползват 5% отстъпка, напомнят още от Агенцията.

Декларации за доходи се приемат и на място в офиса в Хасково, и по пощата като писма, като е препоръчително същите да са с обратна разписка.

Годишните декларации за корпоративни данъци, които подават дружествата, се изпращат до НАП единствено по електронен път. Срокът за тях тази година по изключение е 1 април, понеделник, тъй като 31 март е в неприсъствен ден – неделя. 584 фирми от областта вече са декларирали резултатите от дейността си през миналата година.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини