От х:

Днес в x:

Над 80 % от хасковлии декларираха доходите си онлайн, което отчете рекорд в НАП

21 800 жители на област Хасково обявиха пред Националната агенция за приходите в срок доходите, получени през миналата година. Това съобщават от офиса на приходната агенция в града след края на данъчната кампания по деклариране на доходите от физически лица и уточняват, че само в последния ден са приети около 900 формуляра.

Почти 83% от всички документи са изпратени електронно – с персонален идентификационен код или с електронен подпис, което е рекорден процент на потребителите, ползвали онлайн услугите на НАП, уточняват от приходната агенция.

До 30 юни продължава кампанията по подаване на годишни данъчни декларации и плащането на дължими данъци по Закона за корпоративното подоходно облагане. До тази дата фирмите трябва да декларират корпоративен данък , данък върху разходите, данък върху приходите на бюджетните предприятия, както и данък върху дейността от опериране на кораби. Декларациите се подават изцяло онлайн през Портала на НАП. Близо 3 200 дружества от Хасково и областта вече са изпратили декларациите си в НАП, съобщават от агенцията.

Срокът за плащане на дължимите данъци по ЗКПО също е 30 юни, като това може да стане онлайн, във всяка банка с попълване на платежно нареждане или вносна бележка за издължаване към бюджета, както и с пощенски запис.

Физическите лица, извършващи дейност като търговци, еднолични търговци и земеделски стопани, избрали този ред на облагане, също подават годишните си данъчни декларации до 30 юни.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини