От х:

Днес в x:

Заместник-кмет и депутат забравили да декларират пари и имоти

    Имената на заместник-кмета на Хасково Велин Балкански и на депутата Станислав Иванов лъснаха в списъка на Сметната палата на „забраванковците“. Те са пропуснали да впишат в декларациите си по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности за миналата година определени факти.

    Във встъпителната си декларация през 2016 година, която е разписал, поемайки поста на заместник-кмет, Велин Балкански не е опоменал, че е собственик на 1/2 идеални част от 111 квадрата от втория етаж на жилищна сграда, половината от селскостопанска постройки и на половината от незастроен имот от 800 квадрата в село Глогино, община Баните.

    Ексдепутатът от РБ Станислав Иванов пък не е декларирал солидарно задължение по споразумение за финансов лизинг на юридическо лице - 330 547 лева, обезпечен с договорена ипотека върху офис с площ близо 51 кв.в Хасково, сиреч бил е гарант на някого, който е теглил заем.

    И при двамата пропуснали да споменат тези факти  това не е голяма драма, стана ясно от разясненията, които Иванов-младши и Балкански направиха.

    Велин Балкански посочи, че пропуснатият имот е наследствена къща от родителите му, на която той и сестра му след кончината им са наследници, а незастроената площ е всъщност двора към двуетажната къща. „Забравил съм, това е факт, да ги впиша в декларацията си. Но този мой пропуск не води след себе си данъчни задължения. Данъците на имота са платени в моята част, както и частта на сестра ми“, обясни заместник-кметът.

    Депутатът от останалото вече в историята 43-ото Народно събрание Станислав Иванов пък посочи, че пропускът се е получил, защото заемът, за който той е гарант, е теглен отдавна, вече го е вписвал в предходна декларация и не е допускал, че трябва пак да го посочва.“ Освен това, ако лицето, което е изтеглило кредита и аз съм негов гарант, спре да плаща вноските си, съответната теглена сума или по скоро остатъчната ще дойде при мен, но като минус“, посочи той.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      11
      111
      35 -8
      18:35, 26 яну 2017
      колко са елементарни ......само СХЕМИ и нищо друго
    • 2
      Ма
      мастикаджия
      37 -4
      18:48, 26 яну 2017
      Ми нямат нищо хората ,бе ,кво искате от тях!Сиромаси!
    • 3
      То
      Тод
      19 -1
      19:47, 26 яну 2017
      Тия па...някакви имотченца...едното е на ръба на географията....няма нищо общо с това което се опитват да насложат като мнение...пффф
    • 4
      Ха
      хаха
      15 -7
      20:30, 26 яну 2017
      колко сте елементарни вярно е, в наследствената къща на Балкански ли се огледахте, нямате новини хасково нет, смешна работа
    • 5
      Bg
      bg
      3 -1
      21:21, 26 яну 2017
      ***** и ******* :(
    • 6
      Ма
      мастикаджия
      6 0
      10:50, 27 яну 2017
      Шино ма,що си нашаткала тия звездички,ма?
      • Бг
        БГ
        0 0
        17:12, 27 яну 2017
        П*о*м*а*к и ц*и*г*а*н*и*н
    Последни новини