От х:

Днес в x:

Две жени в пещера, едната с бюстие

Изящни образи на ангели, тайнствени и мистични същества са само част от картините, които изпълват със загадъчност пространството на хасковската галерия "Форум".

Експонатите са част от творчеството на варненския художник Васил Василев, която тази вечер ще бъде представена в 18 часа.

За пръв път творецът гостува в Хасково. За своята изложба тук той е избрал картини, които завладяват любителите на изкуството с различното, стилното и изчистеното.

В 13-те изложени експонати Василев е заложил на тъмните цветове, като винаги контрастира лъч светлина. Рисувал е с маслени бои.

Неговите картини красят стените на множество галерии и частни колекции в Москва, Хайлдерберг, Виена, Швеция, Италия, Швейцария, София, Варна.

Художникът нерядко пресъздава библейски сюжети в картините си, използвайки средствата на съвременната живопис. Две от тях са изложени в галерия Форум: „Тайната вечеря", и двете картини „Богоявление".

Ангелите присъстват неотменно във всичките изложби на Василев. Естетическото съзнание на автора е изработило семантични образи, които се преплитат в мистичните същества - „Идващ ангел", "Три ангела, единия с ореол" „Вълк, ангел и Луна"," Две жени вървят една след друга", „Добрият вълк".

50-годишният художник залага на интересни и енигматични заглавия, в същото време забавни. Някои от тях дори звучат елагантно еротично - „Един мъж, който целува жена по крака", "Две жени в пещера, едната с бюстие".

Картините ще останат в хасковската галерия до 3 февуари.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини