От х:

Днес в x:

В студеното време -климатиците на 25 градуса, не ги изключвайте

    Бум в търговията на климатици отчетоха от фирма за продажба и ремонт в Хасково. Търсенията се увеличиха още в първия работен ден на новата година. „Магазинът отваря в 9 часа, но ние идваме още към 8 и вече ни чакаха клиенти“, разказа управителят на магазин за климатици Димитър Галончев. 

    От магазините в Хасково отбелязаха и увеличаване на сигнали за обледяване на външното тяло на климатичната система. За да се избегне този нежелан ефект и за да работят по-ефективно, специалистите дадоха няколко полезни съвета.

    Първата важно нещо, което трябва да се направи още в началото на зимата, е да се премахнат всички кондензни маркучи по външното тяло на климатичната система, за да може образувалата се вода да изтича свободно. Добре е под външното тяло да се монтира кондензна тава. Това обаче е свързано с допълнителни разходи, с които клиентите обикнонено се съгласяват впоследствие.

    В минусови температура климатикът трябва да работи на режим поне 25 градуса, при това да не се изключва. Важно е жалузийните решетки да са насочени надолу към пода.

    От съществено значение за ефективната работа на климатиците е филтрите на вътрешното тяло да се почистват веднъж на 10 дни, съветва Димитър Галончев. Той допълни, че поне веднъж в годината трябва да се прави и профилактика.

    Ако се стигне до обледяване на външното тяло може да се наложи да се залее с топла вода или да се затопли с пистолет за горещ въздух. Заледяването на агрегата предизвиква и неприятен шум. Ако хората не успеят да се справят с проблема сами, може да се обърнат към оторизирани сервизи, заключи Галончев.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (16)

    • 1
      Fu
      fucata
      17 -2
      10:52, 8 яну 2017
      И тока като спре за 2-3 часа........
    • 2
      Ми
      Мирката
      13 -3
      12:22, 8 яну 2017
      Ахаааа, статията съдържа как се казваше... продуктово позициониране.
      Демек Пламея ЕООД 038/66 01 01, грабай народе и запомни: на 25 градуса, че....
    • 3
      Ге
      Георги
      10 -3
      12:43, 8 яну 2017
      Не Пламея а Булгаз но от Хасково нет са, объркали снимката.
    • 4
      Га
      гадна зима
      10 -2
      13:02, 8 яну 2017
      В квартала толкова пъти, от преди новата година още, угасва токът, че всеки път изтръпвах дали климатик, спрян толкова брутално поради ел.авария, ще тръгне отново. Ами, засега вървят нещата..Да преживеем и идващите студове и ще го мислим пак.
      А иначе и някои хладилници спират работа ако са в стая без отопление. Емпиричен опит.
    • 5
      Ви
      вип
      11 -3
      15:03, 8 яну 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 6
      Pp
      ppp
      14 -4
      17:16, 8 яну 2017
      Тоя манекен освен да лъже като шефа си Янчо Генов друго не може. Не излиза от магазина , а дава акъл. Смешник
    • 7
      Co
      Cosmopolitan
      17 -5
      18:16, 8 яну 2017
      Само мога да ви кажа че имам наблюдения за въпросната фирма Булгас че и двамата и янчо и галфончев (плешовците) са изпечени лъжци и мошенници и отново са дали напълно грешни и неправилни съвети в статията за използването на климатици през зимния период .Така че ако някой се подведе и ги послуша най - вероятно и да му работи климатика ще се повреди и ще стани за ремонт. А те тогава с радост ще ви приемат и ще ви свалят кожата за ремонта на вашия климатик ! Да не казвам че повечето климатици,които продават в техния магазин са с поне 200-300 лв надценка спрямо други конкурентни фирми. Също се чудя това ли е единствената фирма за климатици в град Хасково други няма ли от които да вземете интервю за статията си или те ви плащат само при тях да ходите и да им правите реклама.
      • Pp
        ppp
        14 -3
        19:41, 8 яну 2017
        Не зная какъв опит имаш с тези ... , но наистина нямаш представа колко много си прав. Който иска да бъде оправен без предпазни средства това е точната фирма.
    • 8
      Ин
      инженер
      12 -5
      20:54, 8 яну 2017
      Тоя Рапончев ли е, ако го питаш трябва всеки ден да се прави профилактика! Нащастник! Ей, нещастник, какво образование имаш, че говориш за климатици, нещастник!
      • Др
        друг инженер
        5 -2
        15:46, 9 яну 2017
        Много беден речник, колега. Толкова неграмотно написан коментар, че чак ме е срам да кажа, че и аз съм инженер.
    • 9
      Оп
      опарен
      9 -3
      00:39, 9 яну 2017
      Това ако не е ПЛАТЕНА статия на некадърни измамници.Тия лъжат по лесно от колкото дишат.И не слушайте тъпите им съвети ако си харесвате климатика.Пълни боклуци.
      • Оп
        опарен
        8 -4
        00:44, 9 яну 2017
        И снимката не е объркана срам ги е да сложат тяхна че хората ще ги разпознаят.
    • 10
      Ми
      Митко Г. - Булгаз
      4 -6
      13:17, 9 яну 2017
      Здравейте, анонимни "доброжелатели". Благодаря за обидните и неверни твърдения. Заради такива като вас ще ни има и ще работим. Това на вас не ви харесва, нали? Толкова сте малки, че се криете зад анонимни имена. Елате и ми го кажете в лицето, знам , не е като да седиш някъде на топло и да си драскаш. И всички които твърдите, че съм мошеник заповядайте при мен в офиса водейки телевизиите да ме покажат , докато вие ми доказвате , че съм такъв? Супер оферта, нали? Обаче като стане обратното и се провалите (сигурно цял живот това ви се случва), ще се видим на друго място . Живи и здрави сте всички критици , имаме нужда от вас. Тъжна и забавна гледка сте.
      • Pp
        ppp
        7 -1
        16:27, 9 яну 2017
        смешник, не се прави на ощипана мома. Колко монтажа или ремонта си направил, че да изказваш мнение, но пък с Янчо Генов на много хора сте казали , че им е за смяна компресора пък то иначе е само пусков кондензатор (10- 20 лв) и т.н. и т. н. и т.н. Да не продължавам защото може да се напише роман за това и много хора вече са си патили
    • 11
      Ви
      вип
      6 -1
      20:03, 9 яну 2017
      Ако имаше доволни все щеше да пише някой а не виждам такива.Така че това е истината не ставате и лъжите има и други фирми в града към който хората се ориентират.
    • 12
      Пе
      Петя Колева
      0 -1
      13:14, 16 юли 2019
      Не купувайте климатици от БУЛГАС ХАСКОВО!!!Те са лъжци и крайно некоректни!Държат се грубо и невъзпитано!Ориентирайте се към някоя друга фирма!
    Последни новини