От х:

Днес в x:

Намаляваме данъка с 5 % с декларация онлайн до края на март

Националната приходна агенция ще опростява на 5 % през тази година дължимия данък върху доходите на физическите лица, ако те направят своите декларация в интернет до края на март.

От НАП припомнят, че доходите, получени през предходната година от физическите лица, се декларират най-късно до 2 май. Крайната дата се измества, тъй като законовият срок 30 април е в неделя, а 1 май е официален празник и почивен ден,

Кампанията по подаване на годишни данъчни декларации, както обикновено стартира още в първия работен ден на годината, което означава от днес-3-ти януари.

Най-лесно и бързо декларациите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код – ПИК, който се издава безплатно в офис на НАП.

Новите годишни данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица, както и тези за корпоративни данъци за предходната 2016 година вече са публикувани на сайта на НАП

Образци са доставени и в офиса на Агенцията в Хасково.

От там напомнят още, че ако подадат декларациите си по електронен път до

Формулярите за облагане с корпоративни данъци за 2016 г. също са качени на интернет страницата на Агенцията. Срокът за фирмените декларации е 31 март тази година. Дружествата също могат да намалят дължимия данък за довнасяне ако подадат формулярите по електронен път. Отстъпката за тях е 1%, но не повече от 1000 лв. и може да се ползва, само ако и данъкът е внесен до крайния срок за подаване на декларацията – 31 март 2017 година.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини