От х:

Днес в x:

Новогодишният куверт в Хасково -15 лв. за музика и ядки, 70 - за вечеря и DJ

Празничната ценова ножица за кувертите в Хасково за посрещането на Новата година извън дома се отваря широко. От 15 до 72 лева на човек варират предложенията от баровете и ресторантите в града.

Наша проверка установи, че на повечето места в ресторантите няма детски куверт, тъй като децата в Новогодишната нощ, меко казано от промоутърите им, „не е желателно да има“.

Като цяло и менютата и програмата, която предлагат местните нощни заведения, кръчми и дори по-изисканите места за хранене, е леко тривиална, като по стар балкански принцип се набляга повече на храната, отколкото на питиетата.

Така например в радващите се на всенародното одобрение от хасковци култови ресторанти, повечето от които са в покрайнините на града, срещу куверт между 60 и 72 лева посрещащите 2017 година компании получават няколкостепенно меню за обилна подкрепа преди танците. Като начало е салатата, обикновено букет. Предястие от хапки от сирена или месни, или пък сухо мезе е втората стъпка, в предложенията някои оригиналничат и предлагат зеленчуци рататуй. По парче баница с късмет, а за основно ястие традиционното месо с гъбен сос или гарнитура картофи соте с масло.

Плодове, малко ядки, плодове и за десерт- торта или разновидности на баклава, допълват менюто. Схемата с питиетата, които покрива един куверт, е също традиционна – 50 или 100 грама български алкохол, половин литър минерална вода и за наздравицата в полунощ - по чаша шампанско.

Програмата по заведенията в Хасково се свежда до Новогодишна томбола, участието на изпълнители на живо са по-малко от пръстите на едната ръка. За музикалното оформление заведенията залагат на DJ-ите си на щат.

За решилите да продължат веселието след обилната домашна трапеза, баровете и дискотеките в града отварят врати в 22 часа. Там кувертите са от 15 до 30 лева. Вход, ядки и плодове, на някои места бонбони, ще очакват посетителите. В нито едно от нощните заведения в града няма да има известен гост-изпълнител в новогодишната нощ, показа наша проверка. Стана ясно още, че към 29 декември в повечето заведения все още имаше свободни места за нощното парти на 31 декември.

Красимира Апостолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    От
    отвратен
    20 0
    11:43, 30 дек 2016
    Още ли има хора които ходят на ресторант на Нова година пълен отврат един път те лъжат в менюто втори път в сметката с една дума балъшка работа
  • 2
    Ко
    коколоболо
    9 0
    13:10, 30 дек 2016
    тва за 70 кинта и нощувка ли има...... ха ха ха
  • 3
    Ра
    Райчо Райчев
    1 -2
    14:10, 30 дек 2016

    За тези пари трябва и сервитьорките да правят по една ...слуга,инак си е живо набутване,там е ден година храни и обикновено алкохола в куверта е 50гр. и точно там става ключа на палатката и се чудиш после защо уж си платил голям куверт а пиенето малко и после ти го начукват като почнеш да си поръчаш допълнително.Има и една друга тънкост джебчиите са във вихъра на Нова година особено като се поразгорещите и се хванете на хорото дрехите и багажа ви остава без надзор,джебчииките там не са дрипави циганки а добре облечени дами.

Последни новини