От х:

Днес в x:

Жандармеристите с колективна награда „Полицай на годината“ за потушаването на бунта в Харманли

    Служителите от Дирекция „Жандармерия“ получиха Втора колективна награда „Полицай на годината“ на церемония снощи.

    Отличието им беше връчено за заслугите по овладяването на една от най-сложните обществено-опасни ситуации у нас през последната година-бунта в Бежанския лагер в Харманли.

    Отличието им се връчва и заради работата по охраната на границата ни с Турция през тази година. Между 70 и 100 служители на дирекцията се включиха в помощ на „Гранична полиция“ по браздата.

    Голямата колективна награда “Полицай на годината 2016-та” е за Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“. Близо 120 кг хероин, над 33 кг кокаин, почти 215 кг амфетамин, 163 кг екстази – това е само част от откритото и иззето количество наркотични вещества при реализирани операции на отдел „Наркотици“ . През изминалата година са неутрализирани 15 организирани престъпни групи и задържани 110 български и чужди граждани, участници в престъпните схеми.

    По време на церемонията МВР връчи и награди за граждански принос. Първата от тях получи 9-годишният Дамян Лазаров от Тутракан, който намери и върна портмоне с около 2 000 лева и лични документи.

    Вътрешният Министър Румяна Бъчварова връчи лично Голямата индивидуална награда. Полицай на 2016-та година е началникът на сектор „Контрабанда“ към Шести отдел на „Митнически режим, парична, данъчна и осигурителна система“ при ГДБОП – МВР гл. инспектор Калин Литов.

    Секторът, който той ръководи през последната година е участвал в 10 операции у нас, при които са задържани 20 лица. Иззети са 23 милиона и 660 хиляди къса контрабандни цигари, 17 тона тютюн, 522 литра алкохол без платен акциз. Предотвратените щети за бюджета са изчислени на около 10 милиона лева.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини