От х:

Днес в x:

Губернаторката на Хасково, заместникът й, кметове и прокурори крият имоти

Областният управител Райна Йовчева, заместникът й Мехмед Атаман, кметовете на Свиленград Георги Манолов и на Любимец Янко Кючуков са прикрили част от имуществото си в декларациите, подадени в началото на миналата година. Това установи проверката на Сметната палата. Резултатите от нея са публикувани на сайта на палатата.
Областният управител Райна Йовчева е пропуснала да декларира дялове на съпруга й в новосъздадени дружества - "Пламтрейд" ЕООД гр. Хасково и "УИНД" ООД гр. Смолян.
Заместникът й Мехмед Атаман пък е забравил да спомене, че съпругата му през 2007 г.е придобила дял от 33.33 % от 20 дка нива в землището на с Войводово, както и покупка на ниви с обща площ 12.771 дка в землището на Хасково.
Кметът на Свиленград Георги Манолов в декларацията си е скрил дяловете на съпругата му в новосъздаденото дружество "Юлена" гр. Пловдив. Пропуснал е да спомене и доходи от 5671 лв.
Управникът на Стамболово Гюнер Сербест пък е забравил, че съпругата му е придобила две ниви с обща площ 51.5 дка в землището на управляваното от него Стамболово.
Колегата му – кметът на Любимец Янко Кючуков е пропуснал факта, че съпругата му е купила 5 ниви с обща площ 21.927 дка в землището на Любимец.
Сред разсеяните във власта са и двама магистрати – Ангел Петров, прокурор в Ивайловград, който е забравил да декларира "Ауди" А4. Колежката му Невена Моралиева пък е пропуснала да отбележи в декларацията си доходите на съпруга й като едноличен търговец, както и 10 210 лева от продажба на непреработена животинска и растителна продукция.
Данните бяха обявени на пресконференция днес от председателя на Сметната палата Валери Димитров.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини