От х:

Днес в x:

Кметът: Обвинението срещу мен е гротеска

Обвинението, което ми бе повдигнато вчера, е гротеска. Така кметът на Хасково Георги Иванов коментира днес вчерашното предявявяне на обвинение срещу него за подкуп от 5000 лева. Според прокуратурата в качеството си на длъжностно лице той е приел дар от Тошко Борисов, управител на фирма "Дусман" през 2003 година. Парите обаче били преведени в лична сметка на градоначалника на 11 декември, месец и половина след местните избори. Според обвинението преди банковата операция кметът е сключил анекс към договора на общината с "Дусман", с който й предоставя за ползване два микробуса, собственост на община Хасково.

Фирма "Дусман" бе една от 8-те, които сключиха с мен договори за дарения за предизборната ми кампания като независим кандидат за кмет, обясни Георги Иванов и показа документите пред журналисти. За целта бяха разкрити лични сметки в ЦКБ, допълни той.

Въпросните 5000 лева бяха открити в тази сметка едва през февруари 2008 година при една ревизия. Аз изобщо не бях подозирал за тях. Когато научих, изтеглих парите и заедно с лихвите ги преведох обратно на фирма "Дусман". Дотогава по тази сметка не е имало никакво движение, допълни Георги Иванов.

Ако парите бяха рушвет, логиката е елементарна – тегля сумата, закривам сметката и сега нямаше да има за какво да си говорим, каза кметът.

Защо от "Дусман" са превели тези пари след края на изборите, мога само да предполагам. Вероятно в края на годината са изчиствали задълженията си и са пуснали превода, каза градоначалникът.

Въпросът с микробусите пък вече е направо цинизъм, обясни още кметът и показа анексите към договора с "Дусман". С тях общината предоставя бусовете за разнасяне на храна по детските градини в общината, а фирмата поема разходите по транспорта. Няма наем, няма безвъзмездно отдаване, микробусите са собственост на община Хасково и си си остават такива, категоричен бе Иванов.

Къде тук виждате престъпление, попита кметът. Той допълни, че знае откъде идват тези атаки срещу него – от Иван Стаматов, Христо Бисеров и Рамадан Аталай. Целта е да бъда отстранен като кмет, за да не им преча. Щях да падна от стола, когато четох изявленията на Марио Бисеров, че брат му – Христо Бисеров, дори не е член на ДПС. За един еничарин не нужно да е член на ДПС, отсече Георги Иванов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини