От х:

Днес в x:

Подадоха първата данъчна декларация, НАП чака още 22 000

5% отстъпка ще ползват физическите лица, които до 10 февруари подадат годишната си декларация за доходите и платят дължимия данък върху тях, напомнят от НАП Хасково. Първата такава декларация бе подадена днес, информираха оттам. Очакванията са до 30 април, когато изтича законовият срок, да постъпят около 22 000 декларации за доходи, получени през миналата година. Такива са задължени да подадат всички, които са получили средства от извън трудови правоотношения, например хонорари, наеми, продажба или замяна на имущество, дейност като еднолични търговци, занаятчийство, тютюнопроизводство.

5% отстъпка ще ползват и клиентите на НАП, които до 30 април подадат декларацията по интернет, като за това е необходим електронен подпис. Важно е да се знае, че двете отстъпки не могат да се ползват едновременно.

До края на месец януари се очаква чрез сайта на НАП да стане възможно подаването на годишни декларации за доходи чрез автоматично създаване на баркод. Това ще гарантира на клиентите на НАП вярно и точно попълнена информация, тъй като компютърната програма сама ще пресмята данъка. След разпечатване на формуляра, той следва да бъде представен в офисите на НАП, като баркода върху него елиминира нуждата от проверка на изчисленията от страна на служителите на администрацията.

Декларации и приложения към тях за произхода на доходите има достатъчно в сградата на НАП-Хасково на пл."Свобода"2. Те могат да бъдат изтеглени и от електронната страница www.nap.bg.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини