От х:

Днес в x:

Гарантират газ за безопасността на Неохим

Гаранции за осигуряване на необходимото количество газ за „Неохим" е дал икономическият министър Петър Димитров на среща с главния изпълнителен директор Димитър Димитров днес, съобщиха от дружеството. 3500 – 4000 кубически метра природен газ на час с налягане над 15 атмосфери са минималното количество синьо гориво, за да бъдат безопасни инсталациите при зимни условия, информира оперативният директор "Производство" в "Неохим" АД инж. Павел Павлов.

Няма опасност за населението на Димитровград. Инсталациите са обезопасени въпреки изненадващото и внезапно намаляване на доставките на природен газ, информираха днес от „Неохим". Оттам съобщиха още, че реална опасност от взрив е имало вчера призори, но днес вече критичният момент е преодолян.

За разлика от други предприятия "Неохим" АД няма алтернатива на природния газ, който е единствения енергоносител и основна суровина за производство.

Подобен принудителен престой на "Неохим" АД обаче носи своите сериозни последици, не само като щети за компанията, но и за българския пазар в ущърб на земеделските производители. За момента компанията разполага с достатъчно количества торове да задоволим търсенето в страната, допълниха от фирмата.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини