От х:

Днес в x:

Десетки деца станаха „спортисти на градината” в коледна надпревара

    Десетки малчугани от хасковските детски градини и техните родители се забавляваха тази вечер в коледното шоу, организирано от общината „Спортист на градината”. Отборите от по шест души носиха имената на детските заведения, чиито представители са. След първия съдийски сигнал спортната треска завладя и състезатели и публика, а зала „Спартак” остана шумна до последната минута на едночасовата надпревара. Кълбо напред, скачане с чувал, промушване през обръч, баланс на тенис топка върху ракета -елементите, изпълнени от децата, последваха и родителите. И тогава настана моментът на подкрепа от малките към големите, чиито стави пукаха, но пък усмивките не слязоха от лицата им.

    Цялото състезание изгледа кметът на града Добри Беливанов, който аплодираше и малките и големите в надпреварата, а в хроникьор на събитието влезе един от неговите заместници Милена Трендафилова, която документира състезанието, сложила тениска за повода върху официалния си костюм. Между отборите с логистична подкрепа сърфираше в спортен екип и шефката на детските градини в общинската администрация Агавни Тахмезян, която дори в един момент се включи в състезанието. А зад микрофона, като водещ на надпреварата застана общинският съветник, който е и професионален треньор Иво Конгалов.

     А краят на състезанието беше най-щастлив за малките, които до един получиха грамоти за усилията си и борбения дух, който демонстрираха, някои макар през сълзи  и отказали се от участие, но докрай останали на спортната площадка в подкрепа на отбора си.

    В крайна сметка забавното състезание мина под знака на мотото ”не е важно да спечелим, важното е да се забавляваме”.

    Haskovo.net  

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Бр
      БРАВО
      11 0
      22:27, 13 дек 2016
      Браво! Прекрасна иницатива! За втора поредна година става един истински празник!
    • 2
      11
      111
      5 -7
      06:57, 14 дек 2016
      Тоя Беливанов има ли място и мероприятие дето да не ходи? Да вземе да си оправи града, стига се е размотавал само!
    Последни новини