От х:

Днес в x:

Кривополското читалище в предколеден ремонт

Изображение 1 от 2

    Жителите на Хасковското село Криво поле от тук насетне ще могат да са спокойно, че на Коледните вечеринки в местното читалище няма опасност да им прокапи над главите. Заради течовете на неремонтирания от години покрив на читалище „Пробуда-1905“, община Хасково започна скоростна реконструкция.

    Строителите сменят дървената конструкция и керемидите на покрива, а сумата, която общината е заделила е около 29 000 лева.

    Заместник-кметът на общината Велин Балкански вече лично е инспектирал работата на място.

    Ремонтът на просветното средище в Криво поле е част от усилията за благоустроявана на селата на общинската управа. Повече от 200 000 лева.

    са вложени за подобряването на живота на хората в малките населени места на Хасковско. Изкърпени са улици в селата Гарваново, Гълъбец, Клокотница, Козлец, Криво поле, Стамболийски, Николово, Малево, Маслиново, Широка поля за общо 65 500 лева. Ремонтирана е канализация в Малево за 22 200 лева. Средства за вложени за ремонта на покрива и стълбището на кметството в с.Манастир, за което са похарчени 30 000 лева. Ремонтирано е и кметството в с.Орлово за 21 800 лева. В с.Конуш ремонтът на кметството и почистването на улици са стрували над 17 000 лева. В Стамболийски има извършена реконструкция на детската градини и детска площадка за над 14 000 лева. В облагородяванете на парка в с. Войводово са вложени над 5 000 лева. Ремонти и детски площадки са правени и в селата Стойково, Тракиец, Текето, Узунджово и Клокотница.  В ход е обществена поръчка за укрепване на стената на реката в село Гарваново за над 50 000 лева, обобщават от общинската администрация.  

    Освен собствените вложения в инфраструктурни проекти, община Хасково получи за асфалтиране на улици и допълнително 3 млн. лева. Сумата беше гласувана на редовното заседание на правителството в сряда.

    Средствата са целеви- за асфалтиране на улици и общинска пътна мрежа. С два милиона ще бъдат платени извършени до сега дейности, уточниха от пресслужбата на пл. „Общински“,1. За остатъка от 1 милион скоро ще бъде обявена обществена поръчка за асфалтиране. Вече  има набелязани улици и пътища, които ще бъдат рехабилитирани.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ее
      ееее, хайде бе
      3 0
      18:26, 9 дек 2016
      А нашето читалище в Хасково, какво стана?
    • 2
      Ха
      хасан
      3 -1
      20:39, 9 дек 2016
      Всичко е лъжа , в с Тракиец има поставена една люлка за изборите на стойност 900 лв и друго само лъжа и хвалби.
    • 3
      Ди
      Димо
      5 0
      21:40, 9 дек 2016
      Много хубаво.... а Беливанов и Манджуков ще раздават ли в края на ремонта топла супа? Повече за пенсионер няма да гласувам. Макар,че и аз съм на 61год. И мисля да се кандидатирам за кмет и за мен си няма да гласувам обаче.
    • 4
      Ом
      омега
      2 0
      07:43, 10 дек 2016
      Всичко е долна лъжа нищо няма асфалтирано в Малево.А канализацията така е направена че старата почва много голям размер ф 1000 а са я продължили с ф 150,и по закона на физиката какво следва при по голям дъжд.И хасково.нет.колкото и да хвалите ГЕРБ ,хората виждат всичко.

    Случаен виц

    Последни новини