От х:

Днес в x:

Седмокласник събира със собствен труд пари за Коледа

Изображение 1 от 2

    Той е 14-годишен тийнейджър. Седмокласник в хасковското училище „Паисий“. Казва за себе си, че не е отличник, но се справя засега добре с уроците. Запален е по борбата и футбола. Според треньорите имал вратарски талант, но след като спрял да тренира сериозно, сега футболът е само негово хоби. Писмото, което изпрати на редакционната поща на Haskovo.net, толкова ни трогна, че решихме да разкажем историята му.

    Казва се Роман Жога и иска тази година да събере пари за коледния си подарък сам, със собствен труд. Като истински пораснал мъж, Роман е твърдо решен без помощта на родителите да си осигури желания нов компютър, въпреки че баща му е предложил помощта си като поощрение за добрите оценки в училище. Седмокласникът твърдо отказал. Идеята му е да си набави необходимите средства чрез труда си, а не да ги получи даром, както досега. Затова в писмото си до редакцията той е описал услугите, които предлага, срещу минимално заплащане, и моли да му помогнем.

    Ето писмото на седмокласника до редакцията: „Здравейте, аз съм Роман и искам да помагам доброжелателно. Събирам парични средства за Коледа, тъй като тази година не съм искал пари от мама и татко, реших да си ги събера сам. В 7 клас съм, на 14 години. Мога да мия коли, да чистя, да махам листата пред вашата къща, а скоро да чистя и снега. За връзка с мен тел.0877704401. ел.поща. roman.2003@abv.bg” .

    Роман уточнява, че тази идея му е дошла след като с приятеля си Асен помогнали за чистенето на техния двор. Бащата на Асен останал толкова доволен от чевръстите си помощници, че им дал петачка да се почерпят. Тогава двете момчета решили, че вече са достатъчно големи и могат с труд да удовлетворяват желанията си. Когато споделил с майка си намеренията да работи, тя му казала: „Ако не ти пречи на училището и не ти повлияе на оценките - действай!“

    Така Роман и Асен са твърдо решени, че могат да бъдат  полезни на някого, а от друга страна ще съберат парички за мечтаните коледни подаръци.

    Роман завършва писмото си с думите: „Аз съм сериозен. Моля ви намерете ми нещо за вършене и моля да звънят само сериозни.“

    Б.р. Този материал, включително снимките, се публикуват със съгласието на родителите на момчето.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      11
      1112
      45 0
      08:36, 26 ное 2016
      Браво на момчетата, а също и на родителите им, че ги подкрепят. Дано има повече такива млади хора, които с честен труд да сбъдват мечтите си. Само дано не останат разочаровани на тази крехка възраст от недобросъвестни предложения за работа, минимално заплащане на труда им и се сблъскат с недооценка и неразбиране от "света на големите".
      Успех момчета! Все още има надежда за България.
    • 2
      Бр
      браво на момчето :)
      38 0
      08:37, 26 ное 2016
      Един млад човеко поел по правилния път. Успех :) Когато човек не се бои от труда, той има голямо бъдеще :)
    • 3
      Ге
      Георги
      33 -1
      09:06, 26 ное 2016
      Дай боже от сега поне един път седмично да побликувате такива новини!
    • 4
      De
      Denis pompata
      0 0
      23:08, 7 сеп 2021
      Евала брат продължавай в същия дух!!
    Последни новини