От х:

Днес в x:

Ширин Местан взе дете от майка му с полиция. Преглед на печата

7-годишно дете е било изведено с полиция от дома на майка му – секретарят в хасковския окръжен съд Димитрия Христова, съобщава над главата си днешният брой на "Хасковска Марица". Бащата Йордан Петров потърсил помощта на униформените и на частен съдия изпълнител заради отказ да вижда дърщеря си. Драмата се разиграла в съботата преди Коледа.

Туроператори се коалират, кризата топи клиентела, информира още на първа страница изданието. Общи маршрути пускат фирмите за новогодишните празници, двойно са намалели мераклиите за купон в Западна Европа.

1300 кг. взрив за празничните фойерверки, четем още на страницата. Ракетите за новогодишното шоу ще се изстрелват от покрива на областната администрация в Хасково.

Скубят ни със скъпа сметана по кафенетата, отбелязва изданието на втора страница. Пакетче суха сметана в магазина излиза 2-3 стотинки, в заведенията вече е по 30 ст.

Огън погълна фолксваген, отбелязва вестникът премълчания от пожарната служба случай с изгорял автомобил през почивните дни.

Стари муцуни убиват дясното, твърди в интервю пред "Хасковска Марица" областният шеф на "Подкрепа" Марио Бисеров. Той е възмутен от лъжите в книгата на Стефан Цирков за първия демократичен митинг в Хасково и разказва своята истина за него.

Писна ми и от "Българската Коледа", и от Първанов, пише на следващата страница един от участниците във въпросния първи демократичен митинг Дикрат Балабанян. Той е възмутен от помпозността, с която се провежда президентската кампания по набиране на средства. Прав е.

Разпитват новинар за убийство, пише в заглавие над главата в днешния брой на "Новинар юг". Бивш репортер на първия частен хасковски всекидневник давал показания вчера за жестока екзекуция на руснак през 1993 г. Името на репортера не се съобщава.

Отпушват чешката тапа догодина, акцентира още на първа страница изданието. Цитира се зам.-кметът на Хасково Недялка Станева, която казва, че ще побългарим електрониката, за да няма проблеми в бъдеще.

Днес връщат откраднатата ръка на цигуларката пред "Заря", четем още на страницата. Скулпторът Златан Стоилов ще възстанови автентичния вид на статуята.

Окрадоха дарение за Наско, информира още изданието. Кутия с пари, дарени за операцията на 17-годишния Наско от Димитровград изчезнала от изложбената зала в града. Според вестника става дума за около 400 лева, събрани за операция на детето, което от 10 години е в будна кома.

Изпращаме 2008 г. с 8729 безработни, отбелязва изданието. Данните са от регионалната служба по заетостта.

Хасковлията повече внася, отколкото тегли, четем още в броя. Противно на масовата инерция да се харчи по празниците, нашенци кътат пари в банките, пише вестникът.

Къркан майор и войници щурмуват Одрин за ЧНГ. Под това заглавие авторът Делян Аврамов е разказал весели и невероятни случки по Нова година. Забавно четиво.

Това бяха акцентите в днешния регионален печат.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини