От х:

Днес в x:

Гласуват машинно в 11 секции в училищата "Рилски" и "Петьофи"

Изображение 1 от 4

    Машинно гласуване ще има в 11 избирателни секции в Хасково, съобщиха от общината. Това стана ясно на проведено от РИК обучение на комисиите в зала „Хасково“.

    Секциите са разположени в училищата „ Св.Иван Рилски“ и „ Ш. Петьофи“.

    На обучението присъстваха представители на СИК от Харманли и Димитровград, където също ще има по две секции с машинно гласуване.

    Избирателите, които имат право на вот в секциите с машинно гласуване, могат да изберат по какъв начин да дадат вота си – чрез машината или с хартиени бюлетини.

    „Машината не може да бъде манипулирана, няма вариант за хакерска атака, защото не е свързана с интернет. Данните се записват на флашка, която се запечатва в плик от СИК и се предава в РИК“, обясни председателят на РИК Георги Димитров.

    Според представители на секционни комисии гласуването чрез машината е изключително удобно, най-вече защото им спестява броене и отчитане на бюлетини, от тях се изисква само да следят дали избирателят пуска в специалната кутия дадената му от машината контролна бележка и дали полага задължителният подпис в избирателния списък.

    Секциите с машинно гласуване ще са първите, които утре ще получат документите и материалите за изборите от общината. Машините ще бъдат разположени в тяхно присъствие в помещенията.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Тн
      ТНТМ
      17 -6
      10:22, 4 ное 2016
      Ами ако флашката я изтърват и се скапе? Кой ще върне вота на тези граждани и как ще го броят? Това "машинно" гласуване е толкова измислено-недомислено, че за винаги ще убие желанието на хората да го ползват.
    • 2
      Ал
      Алоо
      13 0
      11:24, 4 ное 2016
      Те хартиените сменят какво остава инфо от флашката :)
    • 3
      Ko
      kovo
      6 -6
      11:29, 4 ное 2016
      Считам , че това е начинът да не могат да гласуват необразованите и тези с нисък праг на интелигентност, които не знаят дори за кого и за какво се гласува. Специалистите в областта ще намерят начин да решат техничските проблеми.
      • Ko
        kovo
        4 -3
        13:05, 4 ное 2016
        След като сте прочели и разбрали за какво става дума, вие, които отричате моя коментара сте интелигентните, които манипулират необразованите и тези с нисък праг на интелигентност. Не удължавайте агонията, всичко на тази земя е временно.
    • 4
      Бл
      Блаблабла
      11 -2
      11:59, 4 ное 2016
      Още по-лесно подправяне на гласове! Нагласена работа от всякъде
    • 5
      Не
      Не знам
      10 -1
      14:00, 4 ное 2016
      Не знам за гласуването, ама кога ще почнат ремонтите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Освен това Ченгелова да си погледне счупените лампи пред МГ-то преди някое дете да се е претрапало в тъмното по многото счупени и откъртени стълби. Толкова ли е скъпо да се сменят крушките - там има поне три стълба с лампи, от които свети само едната, и не може да освети добре. Консулов да не се крие като мишка, ами да си оправи общинското осветление! Нали децата бяха най-важни! На приказки само.
      • За
        За протокола
        3 -5
        15:08, 4 ное 2016
        Не е по темата с гласуването, но защо смятате, че лампите са на Ченгелова? Според мен и тя е потърпевша, както и учениците от МГ и "Рилски". Има избрана от общината фирма, която трябва да ги смени, но в какъв ред го прави само Господ знае.
    • 6
      Ах
      Аха
      5 -1
      17:11, 4 ное 2016
      Значи на ромчетата от Шандора могат да оправят подлеза, че да стигат до новите сгради безопасно. А за учениците от Рилски - едни лампи не могат да сменят. Как се нарича такава държава и такъв град. И поведението към жителите и техните деца!
    • 7
      Пи
      Питане
      7 0
      17:28, 4 ное 2016
      И кое и е потърпевшето на Ченгелова - още една уютна дирекция винаги може да се намери във всяко училище. Та какво неудобство търпи тя. Трамбова града като родителите и учениците по няколко пъти на ден. Има проблем с излизането от работа, когато се наложи, дава пари за таксита, за охрана на училище, която незнайно кого и какво охранява, дава пари по частни уроци и за капризите на учителите! Има опасност да си изгуби работа, ако държи да си образова децата или и предстои да хвърля финанси по доктори и лекарства като хване студа, защото децата ще са постоянно болни. А как е се наваксват "златните" уроци при "тези кадърни" учители от Рилски - не е за приказване. Та какви несгоди търпи Ченгелова. По надутата и физиономия не личи да се приземила към света на обикновените хора!
    • 8
      Ша
      Шах мат
      7 0
      18:13, 4 ное 2016
      Плачат в Рилски за една обстойна проверка. Ама направо реват. Да имизлязат кирливите ризи. И колко им дреме за образованието или децата. По скоро ги избива на комплекси - пред кого и за какво се показват - да се чудиш!
    • 9
      Ин
      Инфо
      3 0
      21:55, 4 ное 2016
      Тая година в Рилски паралелките са със засилено обучение по музика - тестове като за музикални паралелки,или като за студенти в консерваторията. Задължително със звукова част и препитване - да не вземат децата да объркат някоя нота или да не разпознаят някое произведение, танц и т.н. Току виж това незнание им преобърнало живота. Най-вероятно ще намразят музиката. За господина няма какво да се каже освен - горкият объркан човечец!
    Последни новини