От х:

Днес в x:

Хасковлии още карат с летни гуми, КАТ им мери грайфера

    Близо три четвърти от шофьорите все още карат с летни гуми. Това стана ясно при акция „Зима“, която стартира от днес в цялата страна, включително и в Хасково. Един от полицейските екипи, позициониран по бул. „България“, до зеленчуковия пазар спираше на случаен принцип шофьори - и лъскави джипове, и по-скромни автомобили. Повечето от тях бяха с летни гуми, единици със зимни. И в двата варианта обаче не бяха открити износени или нацепени. Шофьорите бяха наясно, че засега не е задължително да се шофира със зимни гуми. Бяха наясно обаче, че грайферът трябва да е с дълбочина минимум 1.6 мм. От днес от КАТ-Хасково проверяват с нов грайферомер, който има скала с различни мерни единици. За образец беше патрулния автомобил на КАТ, който беше оборудван със зимни гуми, при това с голям грайфер, което беше потвърдено при измерване с новия уред.

    До края на годината вероятно зимните гуми ще станат задължителни при сняг, лед или трайно ниски температури. Предложението е одобрено от комисията в парламента, но не е минало през гласуване в пленарната зала.

    По време на акция „Зима“ пътните полицаи проверяват още светлините, чистачките и изправността на автомобилите. Сред инспектираните за около час имаше нарушители – шофиращи без светлини и без предпазни колани, които бяха санкционирани с фиш. През първата седмица на полицейската акция на фокус ще бъдат предимно велосипедите и каруците. Вторият етап е насочен към безопасността на пешеходците през зимата, а при третия ще се следи за оборудването на автомобилите за движение при зимни условия.

    Акцията на Пътна полиция продължава до края на месеца.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ин
      инж. Р. Л.
      6 -3
      15:07, 1 ное 2016
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      Го
      гост
      2 -1
      16:10, 1 ное 2016
      Радостин Ламбрев ли е прочитът на съкращението ?
    • 3
      Аз
      Аз
      6 -2
      16:44, 1 ное 2016
      То дори и да го приемат ще се изискват зимни гуми само ако по пътя има сняг.Така те защо ли си отварят работа сега полицаите.А и писалите статията си намират работа.
    • 4
      Ал
      аладин
      6 -2
      17:45, 1 ное 2016
      в хасково полицията излиза само в първият ден на акция после липсват -глоби има за невръзкари само
    • 5
      Ал
      аладин
      8 -1
      17:48, 1 ное 2016
      не може ли заглавието да е- изрядни в Хасково карат с грайфер
    • 6
      А.
      А. Войнов
      4 -1
      18:33, 1 ное 2016
      Ха-ха, стария уред е измерителен инструмент с точност 0.1мм а новата измишльотина ако изобщо може да мери е с точност 1мм.
    Последни новини