От х:

Днес в x:

„Никотинова полиция“ спипа барман да пуши в кафене в „Орфей“

Барман е спипан от така наречената „Никотинова полиция“ да пуши в кафене в Хасково. По данни на Haskovo.net заведението се намира в квартал „Орфей“. Мъжът е хванат да пуши на работното си място миналата седмица при внезапна проверка от инспекторите от отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето” към Регионалната здравна инспекция. Той ще бъде санкциониран с глоба от 300 до 500 лева. Такава санкция ще отнесат двама клиенти, които са спипани да пушат в други две заведения – в кафене и бистро в Ивайловград.

За периода от 24 до 30 октомври от РЗИ са осъществили 117 проверки, при които са съставени трите акта. Инспектирани са 25 заведения за обществено хранене, 37 лечебни заведения и 55 други нехранителни обекти в Хасково. През миналата седмица са издадени и две предписания на хранителни обект. Обикновено това се налага при промяна на собствеността. В такива случаи по закон здравните инспектори са задължени да издадат предписание, че пушенето на закрити обществени места е забранено, за да може при нарушение да съставят акт.

Миналата седмица от „Никотинова полиция“ са се отзовали и на един сигнал от граждани, който се оказал неоснователен.

Със захлаждане на времето здравните инспектори се активизираха и започнаха масови проверки по заведенията в стремеж да търсят пушачи-нарушители. Предходната седмица също имаше съставени три акта.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Dn
    DNZ
    13 -1
    11:14, 1 ное 2016
    Да се пуши на обществени закрити места е абсолютно егоистично, понеже има хора, които не са длъжни изобщо да търпят цигарения им дим, ама като им се направи забележка, виж как се защитават. Редно е да се съобразят с другите, но пушачите са егоисти или поне повечето, но баща ми пушеше по 2 кутии цигари и ги спря отведнъж през 2003, когато поскъпнаха, та да вземе нещо за семейството от тези пари. Обаче съм виждала как майка издухва дима върху бебето си, захласнала се в разговор с приятелки- това е непростимо от морална гледна точка. А от финансова- уж казваме, че нямаме пари, но една стандартна кутия цигари струва 5 лв и един средностатистически българин, като изкарва 25-30 лв. на ден, това е горе долу 15% от надницата му.
  • 2
    Им
    име
    3 0
    14:30, 1 ное 2016
    Има и лекарски кабинети в които се пуши!
  • 3
    Ee
    eee
    2 0
    15:14, 1 ное 2016
    Да опитат да влезнат в полицията без да предупредят -ще се задушат,и в стаите и в коридорите са димни завеси,ама не могат влезна.
  • 4
    Оч
    Очевидец
    1 0
    16:07, 1 ное 2016
    Ще им препоръчам да отидат до Авеню там когато пия кафе и после трябва си пера дрехите че не се траят после.
  • 5
    ..
    ....
    0 0
    16:09, 1 ное 2016
    то да е само Авеню. може и в Сити парк на втория етаж да проверят. не се стои, много е неприятно
Последни новини