От х:

Днес в x:

18 °C

Приемат документи за общински жилища от утре

От утре започва приемът на документи за кандидатстване за общински жилища, съобщиха от кметството. Това ще става в Касовия салон на администрацията на гише „Общински жилища“, намиращо се на партерния етаж. Крайният срок за подаване на документи е 30 декември тази година.

Община Хасково разполага с 455 общински жилища, 26 от които са свободни към момента, а останалите 429 са заети.

Право да кандидатстват за настаняване под наем в общински жилища имат български граждани и техните семейства, които отговарят едновременно на определени условия. В това число влизат хора, които няма собствено жилище; такива, които средно месечният доход на член от семейството е по-нисък или равен на една минимална работна заплата; такива, които имат адресна регистрация – постоянен и настоящ адрес в съответното населено място в община Хасково през последните пет години без прекъсване. Желаещите да кандидатстват за свободните жилища могат да видят пълните условия на сайта на община Хасково.

Документите на кандидатстващите ще се разглеждат от 5-членна комисия, назначена от кмета Добри Беливанов. Председател е секретарят на община Хасково Биляна Димитрова, а членове са Янко Петев – директор Дирекция „Управление на общинската собственост“, Деница Панайотова – началник отдел „Разпореждане с общинската собственост“, Галина Савова – младши експерт „Жилищна политика“ и Наташа Динова – старши специалист „Жилищна политика“. Резервен член е Ивелина Милева – главен експерт „Разпореждане с общинска собственост“ при община Хасково.

Въз основа на определената към 31 януари поредност, комисията изготвя проект на годишен списък на лицата, които ще бъдат настанени под наем, при наличие на свободни общински жилища.

Проекто – списъкът се обявява до 14 февруари на определено за целта място в общината. В 14 – дневен срок от обявяването гражданите могат да отправят възражения до кмета на общината.

Постъпилите възражения се разглеждат в едномесечен срок от комисията, докладват се на кмета, който взема решение и утвърждава окончателния списък на гражданите, които ще бъдат настанявани при наличие на свободни общински жилища. Решението на кмета е окончателно.

През 2015 година има подадени 167 заявления за включване в картотеката, от които 104 са одобрени и включени в окончателния списък на картотекирани за 2016-та, като от тях са настанени 43 семейства.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ti
  titi
  2 -4
  18:06, 31 окт 2016
  Дайте шанс на тези хора за 1-2 години да се стабилизират и после да се настанят други, а не уж социално слаби без доходи, а ги закупуват
 • 2
  Mi
  Mimi
  7 0
  19:00, 31 окт 2016
  Как може да се стабилизира соц.слаб за 1-2г.? Аз знам,но закона не го позволява май.С мин.заплата , до никъде точно.А в Хасково не плащат повече. Та,че си обмисляйте първо коментариите.
 • 3
  Ни
  Николай
  4 0
  08:50, 1 ное 2016
  А г-ца Еврейнова кога ще изчезне от апартамента който обитава, разбрах че има заповед за напускане на жилището. Ходила да "Реве" по-най различни инстанции ама какво да се прави когато срещу нея има 8 жалби!
 • 4
  Съ
  Съсед
  4 0
  15:47, 1 ное 2016
  Ми нали пак е гебе ,ко да я праят,то лесно ве комши та вечер дига булката ногите и утре всичко и е позволено.Ходи по инстанции реве ка вдовица за к*р ,разиграва циркажииски номера на соц.слаба пък спи на "Версаче" от 2 бона.

Хороскоп за 29.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
29 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
29 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
29 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
29 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
29 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
29 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
29 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
29 сеп 2020
Последни новини