От х:

Днес в x:

10 °C

Приемат документи за общински жилища от утре

От утре започва приемът на документи за кандидатстване за общински жилища, съобщиха от кметството. Това ще става в Касовия салон на администрацията на гише „Общински жилища“, намиращо се на партерния етаж. Крайният срок за подаване на документи е 30 декември тази година.

Община Хасково разполага с 455 общински жилища, 26 от които са свободни към момента, а останалите 429 са заети.

Право да кандидатстват за настаняване под наем в общински жилища имат български граждани и техните семейства, които отговарят едновременно на определени условия. В това число влизат хора, които няма собствено жилище; такива, които средно месечният доход на член от семейството е по-нисък или равен на една минимална работна заплата; такива, които имат адресна регистрация – постоянен и настоящ адрес в съответното населено място в община Хасково през последните пет години без прекъсване. Желаещите да кандидатстват за свободните жилища могат да видят пълните условия на сайта на община Хасково.

Документите на кандидатстващите ще се разглеждат от 5-членна комисия, назначена от кмета Добри Беливанов. Председател е секретарят на община Хасково Биляна Димитрова, а членове са Янко Петев – директор Дирекция „Управление на общинската собственост“, Деница Панайотова – началник отдел „Разпореждане с общинската собственост“, Галина Савова – младши експерт „Жилищна политика“ и Наташа Динова – старши специалист „Жилищна политика“. Резервен член е Ивелина Милева – главен експерт „Разпореждане с общинска собственост“ при община Хасково.

Въз основа на определената към 31 януари поредност, комисията изготвя проект на годишен списък на лицата, които ще бъдат настанени под наем, при наличие на свободни общински жилища.

Проекто – списъкът се обявява до 14 февруари на определено за целта място в общината. В 14 – дневен срок от обявяването гражданите могат да отправят възражения до кмета на общината.

Постъпилите възражения се разглеждат в едномесечен срок от комисията, докладват се на кмета, който взема решение и утвърждава окончателния списък на гражданите, които ще бъдат настанявани при наличие на свободни общински жилища. Решението на кмета е окончателно.

През 2015 година има подадени 167 заявления за включване в картотеката, от които 104 са одобрени и включени в окончателния списък на картотекирани за 2016-та, като от тях са настанени 43 семейства.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ti
  titi
  2 -4
  18:06, 31 окт 2016
  Дайте шанс на тези хора за 1-2 години да се стабилизират и после да се настанят други, а не уж социално слаби без доходи, а ги закупуват
 • 2
  Mi
  Mimi
  7 0
  19:00, 31 окт 2016
  Как може да се стабилизира соц.слаб за 1-2г.? Аз знам,но закона не го позволява май.С мин.заплата , до никъде точно.А в Хасково не плащат повече. Та,че си обмисляйте първо коментариите.
 • 3
  Ни
  Николай
  4 0
  08:50, 1 ное 2016
  А г-ца Еврейнова кога ще изчезне от апартамента който обитава, разбрах че има заповед за напускане на жилището. Ходила да "Реве" по-най различни инстанции ама какво да се прави когато срещу нея има 8 жалби!
 • 4
  Съ
  Съсед
  4 0
  15:47, 1 ное 2016
  Ми нали пак е гебе ,ко да я праят,то лесно ве комши та вечер дига булката ногите и утре всичко и е позволено.Ходи по инстанции реве ка вдовица за к*р ,разиграва циркажииски номера на соц.слаба пък спи на "Версаче" от 2 бона.

Хороскоп за 19.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
19 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
19 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
19 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
19 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
19 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
19 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
19 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
19 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
19 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
19 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
19 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
19 фев 2020
Последни новини