От х:

Днес в x:

Над 80 деца участваха в ученическия турнир по плуване в новия басейн на Смолян

Изображение 1 от 4

    След десетилетия без басейн, този уикенд в Смолян се порведе първото състезание - общински ученически турнир по плуване. В модернизирания Плувен басейн умения в различните стилове демонстрираха над 80 деца от 1 до 7 клас и една група над 7-ми клас. Състезанието откри зам.-кметът Марин Захариев, който пожела успех на участниците и посочи, че един от важните приоритети на общинското ръководство и на кмета Николай Мелемов е подрастващите да спортуват в нови, модерни и обновени бази. Пример за това е и напълно обновения басейн, който повече от 20 години беше затворен, а сега вече работи. Турнирът премина с много емоции, а най-добрите плувци бяха аплодирани и подкрепяни от публиката.

    Захариев и секретарят на община Смолян Момчил Николов наградиха победителите. Бяха раздадени 130 медала за всички призьори в различните стилове и възрастови групи, а всички участници получиха грамоти за участие. Не липсваха и традиционните за всяко състезание шоколад, банан и вода, осигурени от община Смолян.

    Спортната проява е посветена на 104 години от Освобождението от Родопите и Деня на народните будители – 1 ноември.

    Организатор на турнира по плуване е Община Смолян със съдействието на СК „Плуване- Смолян“ . Общината изказва благодарност на СК "Плуване -Смолян” и на всички останали, които участваха в организирането и провеждането на турнира по плуване.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини