От х:

Днес в x:

Хванаха двама да продават безакцицни цигари при спец акцията в "Република"

    Мъж и жена на 60 и 69 г. са хванати да продават безакцизни цигари при полицейската акция в хасковския квартал „Република“, която стартира тази сутрин. При обиските им униформените са открили малки количества папироси, тъй като те са ги разпространявали по схемата „от ръка на ръка“. На нарушителите са съставени актове, каза директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково старши комисар Ангел Цанков.

    При полицейската акция до днес на обяд е установена и 25-годишна жена, която продавала спортни стоки с логото на защитени търговски марки. Младата хасковлийка била изложила в търговски обект на улица „Картечар“ спортни екипи, маратонки и блузи. Точните количества стоки-менте все още на са ясни, тъй като се установяват от полицаите.

    Акцията по пресичане разпространението и продажбата на безакцизни стоки продължава и в други квартали в града. „Целта на полицейската акция е да се пресече доставката на безакцизни стоки“, каза още старши комисар Цанков. Той допълни, че разпространението на тези стоки е намаляло драстично, но в същото време отбеляза, че тази година се наблюдава бум на саморъчно направените цигари. Цанков даде пример от преди дни, когато в тоалетна на къща в „Република“ са открити безакцизни папироси и тютюн. Освен това един от обитателите в дома бил лекуван от хепатит. Цанков заяви още, че разпространението на такива цигари носи риск за здравето на потребителите.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ма
      манцифайки
      13 0
      18:52, 20 окт 2016
      ми те и куките от там си купуват цигари
    • 2
      Pp
      ppp
      9 0
      20:03, 20 окт 2016
      Двама - голям удар
    • 3
      Na
      nasko
      0 -2
      09:43, 21 окт 2016
      Голям или малък важното е, че се спират контрабандистите. Капка по капка вир. До сега не са вземани подобни мерки. Ако магазините и Република не продават цигари и един камион да имаш трябва контрабандистите да си ги пушат сами.
    • 4
      Ск
      Скъ
      3 0
      10:09, 21 окт 2016
      Не знам, но всички ми изглеждат много щастливи на първата снимка.

    Случаен виц

    Последни новини