От х:

Днес в x:

Бенитата фалират. Разследват още една фирма на Ерато. Преглед на печата

Братята Чавдар и Велизар, собственици на фирма "Бени" фалират, обявява в заглавие над главата днешният брой на "Хасковска Марица". Според изданието въпреки демонстрираното благополучие, поршета и яхти, двамата братя имат дългове от близо 625 000 лв.

Таксита задръстват "Съединение", акцентира още на първа страница вестникът. Жълтите коли чакат клиенти на непозволени места и са особено опасни в пиковите часове.

Сините в региона раздвоени за лидера, информира за вчерашните избори за шеф на СДС вестникът. Според изданието сините в Хасково и Свиленград подкрепят Румен Христов, а в Димитровград и Симеоновград са гласували за Петър Паунов.

Разследват още една фирма на Ерато, информира изданието. Става дума за "Кариера" ООД с холандско участие, която според вестника е проверявана за източване на 248 000 евро. В нея собственост от 40 процента има хасковският "Ерато холдинг". По темата е и друг материал на страницата "Общество" – "Ерато" превърта пари и през турската "Асти".

Полицейско фиаско в Хасково, пише на 10 страница. Материалът описва съботното пушене на служители на силовото ведомство пред ОДП Хасково. Публикувани са и неудобните въпроси към министър Михаил Миков, взети от полицейския форум.

Мануела Малеева на благотворителен бал край Мезек, информира още вестникът. Най-добрата българска тенисистка помага на деца с ортопедични заболявания.

2000 долара за прехвърляне у нас, гласи голямото заглавие над главата на "Новинар юг" днес. 10 нелегални имигранти са задържани в петък при опит да минат от Гърция в България. Трафикантите искали по 2000 долара за прехвърлянето.

Членски внос лиши сини от глас, акцентира още на първа страница вестникът. Става дума за организацията в Ивайловград, където местните седесари не участваха в сините избори.

Здравната каса на съд, ограбвала пациенти, четем още в броя. Върховният административен съд отмени спорни решения на НЗОК, сред тях е забраната да се плащат няколко клинични пътеки за един пациент едновременно. Сега някои могат да съдят касата, защото е обичайно един болен да страда от няколко болести едновременно.

Иван Асен Шишманов печели бронз в Полша, четем още на страницата. Възпитаникът на ПМГ-Димитровград печели бронз на международно състезание по математика.

Полицаи и огнеборци изпушиха и в Хасково, отбелязва протеста на ченгетата изданието.

Орлов дол става като Дивия запад. Под това заглавие изданието информира за първите бизони, които пристигнаха в края на миналата седмица в ивайловградското село.

Любопитна публикация на страницата – рекламен текст на "Ерато холдинг", най вероятно - платен. В него са изброени успехите и постиженията на хасковската фирма.
Докато според единия регионален вестник дружеството е разследвано за пране на пари и злоупотреби с еврофондовете, в другия можете да прочетете, че това е най-големият авторитет в страната в сферата на възобновяемите енергийни източници.
Всеки сам да си избере на кое да вярва.

Световната криза удря Хасково след две години, пише на 6 и 7 страница вестникът. В материла се разглеждат проблемите на строителния бранш.

Предколедно дарение сродява две галерии, пише на 12 страница. Утре в хасковската галерия на "Епископ Софроний" се открива изложба на Петър Борисов, първи уредник на димитровградското културно учреждение.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини