От х:

Днес в x:

Съдът поема днес изборите в Тракиец, ще рови адресните регистрации

Делото за касиране на изборите в хасковското село Тракиец започва днес в Административния съд. То е образувано по жалба на неуспелия кандидат за кмет от ГЕРБ Жечка Колева. Според нея в селото са били адресно регистрирани незаконно хора, които са повлияли на резултата от вота.

Haskovo.net припомня, че миналата седмица със заповед на кмета на общината Добри Беливанов бяха прекратени регистрациите на 39 гласоподаватели. Според проверка на администрацията някои от тях били регистрирани в ниви, обори и празни парцели.

Кметът на Тракиец Красимир Бойчев пък определи акцията като политическа и опит да се спечели кметското място с административни хватки.

На частичните местни избори преди две седмици Красимир Бойчев, издигнат от АБВ, получи 264 гласа. Другият кандидат за кметския стол – Жечка Колева от ГЕРБ, спечели 234 гласа.

Днес двамата претенденти ще защитават позициите си пред магистратите.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Пе
    Печен юрист
    27 -1
    08:41, 18 окт 2016
    Заличените регистрации не могат да са основание за касиране на изборите , защото са установени постфактум. Заличените регистрации ще важат за президентските избори. В крайна сметка избирателните списъци за кметските избори са подписани от самия Беливанов.Тази проверка е трябвало да стане тогава. А не да обикаля икономическа полиция , която няма никакви правомощия по случая.
  • 2
    Ян
    янко митев
    20 -1
    09:38, 18 окт 2016
    Следващата стъпка на Гроб ще е да бомбардират всички села дето не са спечелили изборите. Пълен реваншизъм и терор...
    • По
      Порчо
      14 0
      11:12, 18 окт 2016
      Много ги боли тиквите, когато загубят избори. Сега са готови да разрушат Книжовник, та да не се вижда позора им.
  • 3
    Но
    нов гост
    13 0
    11:40, 18 окт 2016
    Балона ГЕРБ се спука в Тракиец,сега търсим под вола теле.
  • 4
    То
    том сойер
    6 0
    12:01, 18 окт 2016
    Порка Книжовник беше превъзходно село по всички линии но -----преди 1989 г Там живееха само българиработливи хора кипеше живот Сега селото се напълни с всякаква сволоч всичко е замряло и умряло От онова време останаха само Кузю Митев Ванчо Гайдажийчето васко Стратев и някой и друг човечец Да не забравя и Колю Овчаров
  • 5
    Тъ
    Тъпотия
    6 0
    14:01, 18 окт 2016
    Тъпотия пълна са властващите
Последни новини