От х:

Днес в x:

Димитровградският убиец търсел жертви и в Конуш

Има данни, че обвиняемият за двойното убийство на Бейтула и Неврие в Димитровград – Недялко Димитров, по прякор Момата, е търсел жертви за грабеж и в хасковското село Конуш. Това каза днес в съда прокурорът Никола Николов, който поиска постоянна мярка "задържане под стража". В кратката си пледоария представителят на държавното обвинение посочи доказателства за вината на Момата – показания на трима свидетели. Те са го видели как излиза от колата с пистолета и влиза в жилището на Бейтула и Неврие, а малко по-късно оттам се чуват двата изстрела. Недялко излязъл и казал: Очистих ги.



Адвокатът му Николай Колев, който впрочем бе председател на общинския съвет в Димитровград в предишния мандат, каза че по настояване на клиента си няма да се противопостави на искането за задържането под стража. Думите му бяха потвърдени и от самия обвиняем, който дори в залата на съда бе с белезници за крака.



Аверът му – 19-годишният Петър, когото първоначално полицията посочи като негов съучастник, изобщо не се появи в храма на Темида. За него не бе поискана мярка за неотклонение. Той е освободен, лаконично коментира прокурорът Николов в кулоарите. По всяка вероятност Петър ще бъде един от основните свидетели на обвинението срещу Недялко Димитров.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини