От х:

Днес в x:

58 полицаи въртят гуми пред министъра и главсека на МВР

    58 униформени от цялата страна взеха участие в 24-тия национален конкурс “Пътен полицай на годината”, който се провежда в Хасково днес. Те са разделени в 28 отбора като представителите са от всички областни дирекции на МВР и СДВР, а от ОД на МВР – Хасково по регламент участват два отбора.

    Официалната церемония на конкурса започна в 10 часа на специално пригоден подиум на паркинга на 21 век. За днешното събитие в Хасково пристигна вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която официално откри състезанието. Тя честити празника на града и заяви, че „основното състезание за пътните полицаи и служителите на МВР е състезанието с нарушителите и с тези, които застрашават сигурността на гражданите. В него ще спечелят не тези, които се състезават, а българските граждани“ заяви Бъчварова и даде старт на надпреварата.

    За събитието в Хасково дойде и главния секретар на МВР Георги Костов. Той пожела успех на всички участници и припомни: „Нека да не забравяме, че сме тук не единствено за победата. Тук сме единствено и само за основния принцип – честност и почтеност в играта“. В края на словото си Костов благодари за добрата организация от страна на домакините и топлото им посрещане.

    Слова държаха още зам.-кметът Евгени Консулов, зам.-областният управител Валентин Ангелов и депутатът Евгения Ангелова.

    Състезателната програма започна с майсторско управление на полицейски автомобили и мотоциклети. На специално изградени авто и мото полигони униформените трябваше да преодолеят различни препятствия – изпълнение на осморки и охлюв, преминаване през врата и по импровизирана дъска, както и паркиране. Сред участниците имаше такива, които правеха нарушение при всеки елемент, но имаше и шофьори, които се справяха безупречно в шофирането.

    В надпреварата беше включено и практически изпит по оказване на долекарска помощ на пострадали при ПТП.

    В шатри на тротоара до зала „Дружба“ бяха правени демонстрации и консултации по първа долексрска помощ от доброволци на БЧК.

    Инициативата на МВР се провежда ежегодно от 1992 г. Целта на престижната надпревара е да направи традиционна проверка на професионализма на пътните полицаи, на теоретичните им познания и практическите умения, свързани с ежедневните им служебни дейности.

    Церемонията по награждаването на победителите ще бъде 20:30 часа в хотел „Европа“.

    Заради състезанието улицата пред зала "Дружба" беше затворена за автомобили, което затрудни движението в центъра на града и се образуваха задръствания. 

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Ев
      евертъна
      28 -5
      15:17, 10 сеп 2016
      Ами вместо да си гледат работата тая Бъчварова и Костов се занимават с глупости
    • 2
      Ка
      КАТ
      26 -3
      15:38, 10 сеп 2016
      Не е смешно, тъжно е.
    • 3
      Ра
      Райчо Райчев
      17 -7
      16:08, 10 сеп 2016
      И това ли беше единственото присъствие на полицаи до сега в Хасково бях им забравил физиономиите,досега къде се скътаваха ,малките гейчета със издуханите скутери завладяха града,всяка нощ гонки на хлапетии.В града ни никога не е била по голямо беззаконие, им правят полицай на годината Голям смях.
    • 4
      Яд
      ядосан гражданин
      27 -12
      16:43, 10 сеп 2016
      Заради тези олигофрени с униформи пътувах от пазара до кърджалийска 30 мин. , толкова ли не можаха някаде другъде да си направят този конкурс,примерно на плаца до сивата вода, но нали трябва да ни е гадно на нас.дано повече не правят такива педалски конкурси,и гледам седнах господина с униформа и пали гумите на тази астра, и утре ще ревни че гуните са му изтрити , и пак от нашите данъци а гуми и какво ли не .
    • 5
      Ми
      Митака
      7 -2
      18:02, 10 сеп 2016
      Пълна педерастия, няма какво друго да се каже.
    • 6
      Мъ
      Мърморене
      9 -8
      18:21, 10 сеп 2016
      Освен да мрънкате,за нищо друго не ставате !
    • 7
      Па
      Панев
      12 -1
      18:34, 10 сеп 2016
      Нали не им стига все бюджетът и искат още! Колко са тези разходи за командировки и гориво на превозните средства? Само жалка показност! Да се доказват при реални случаи, а не пред зяпачи.. Те само затова и стават-показности и сила пред беззащитните...
    • 8
      Па
      Панев
      14 -2
      18:39, 10 сеп 2016
      Но кулминацията ще е на "кенана"- в хотел "Европа" - тежък банкет за шефовете! Кой плаща??
    • 9
      P
      p
      9 -1
      19:55, 10 сеп 2016
      Плащат данкобалъците наречени народ
    Последни новини