От х:

Днес в x:

Връчиха почетния знак на Господин Братанов, европейски градове поздравиха Хасково

    Знакът на почетните граждани на Хасково бе връчен на известния адвокат Господин Братанов днес на тържествена церемония в театъра. Огърлицата му бе връчена от кмета Добри Беливанов пред пълната с публика зала. Сред публиката бе и пловдивският митрополит Николай.

    Новият почетен гражданин на Хасково благодари за оказаната му чест. Той изказа благодарност и на много хора, спомогнали за осъществяване на целите на фондация “Хасковски университет”, създадена през 1991 година, чийто първи председател е бил Братанов. За заслугите му той бе отличен при честванията на 25-тата годишнина на филиала на УНСС в Хасково.

    “Благодаря за оказаната ми чест да бъда удостоен със званието почетен граждани на Хасково. А който пита какво е получил от Хасково, нека първо си отговори какво той е дал на града”, написа Господин Братанов в книгата на почетните граждани.

    На церемонията с почетното звание бе удостоен посмъртно и патронът на тракийската организация в Хасково Георги Сапунаров.

    В началото на тържеството в театъра поздрави към Хасково отправиха кметовете на френския град Шатийон, на португалския Визеу, представител на руския Шатура, а евродепутатката Ева Паунова поздрави града и жителите му с видеообръщение.

    Кметът Добри Беливанов и областният управител Станислав Дечев също произнесоха празнични слова.

    В началото на тържеството публиката се наслади на изпълненията на група “Белканто”.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Кр
      Красимири
      5 -6
      14:45, 8 сеп 2016
      Коя е черната перла на задния фон?
    • 2
      Ли
      лисугер
      3 -4
      20:52, 8 сеп 2016
      Кръшков има въпрос от публиката за перлата ---отговори - Чиърс
    Последни новини