От х:

Днес в x:

5-ма румънци ранени след челен удар в камион

Изображение 1 от 4

    5-ма румънци - мъж, жена и три деца, пътували в лек автомобил, са ранени след челен удар с камион в насрещното на пътя Русе-Бяла. Жената е с опасност за живота.

    Сигналът за инцидента е подаден около 5.00 часа тази сутрин, съобщи директорът на областната полицейска дирекция в Русе комисар Теодор Атанасов, цитиран от БТА. 

    Произшествието е станало в участък между два завоя, малко преди разклона за град Борово. Блъснали са сеавтомобил "Шкода" с румънска регистрация и товарен камион "Рено" (хладилен камион, превозващ сини сливи и круши) с българска регистрация.

    От удара са пострадали петима пътници в "Шкода"-та. Те са откарани с екипи на Спешна помощ в русенската болница. 

    От лечебното заведение информираха, че 9-годишно момиче е настанено в отделението по неврохирургия с комоцио. Шестгодишно момче е със счупено бедро, а 37-годишен мъж, който е шофирал колата, и момиче на 4 години са в "Обща хирургия". Всички те са без опасност за живота. 

    Най-тежко е пострадала 35-годишна жена, която е оперирана и настанена в интензивното отделение. Към момента тя е с опасност за живота. 

    Според шофьора на товарния автомобил, който е без наранявания, румънската кола енавлязла в насрещното платно в участък и се е ударила в него. Той се опитал да избегне удара, но не успял, и е последвал челен сблъсък.

    По предварителна информация, румънецът е задрямал за секунди и заради високата скорост - въпреки ограничението от 60 км/ч, е изгубил управление, предаде БГНЕС. 

    Заради катастрофата движението по пътя бе временно затруднено. 

    Полицията изяснява причините за инцидента. Пробите за алкохол на двамата шофьори са отрицателни.

    Няколко часа по-късно отново на главния път Русе-Бяла е станал друг инцидент. В района на кръговото кръстовище край Бяла тежкотоварен камион е разпилял товара си, което е затруднило движението в участъка.

    Пътят Русе-Бяла е известен в областта като път-убиец заради множеството катастрофи, които стават в натоварената отсечка.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини