От х:

Днес в x:

Опасват Хасково със 160 камери за видеонаблюдение

Монтиране на 160 камери за видеонаблюдение, които ще покрият не само центъра, но почти целия град, е проектът, по който работят експерти в общинската администрация в Хасково, научи Haskovo.net. От общината потвърдиха за тези намерения, но уточниха, че проектът е още в ранен, идеен етап и едва ли ще се осъществи в скоро време.

Амбициозният план предвижда да се монтират камери за видеонаблюдение на цялата територия на града, с акцент върху училища, детски градини, възлови кръстовища, конфликтни точки. Камерите ще правят записи, от тях ще трябва да се разчитат номера на автомобили. Намерението е те да са свързани и с полицията. Ще бъде изграден и комуникационен център, където наблюдаваните места ще се следят в реално време.

Проектът е мащабен и скъп, защото ще изисква непрекъснати инвестиции в обновяването на техниката, затова вероятно ще се пристъпи към осъществяването му на етапи, уточняват от общината.  

В едно от селата на общината вече е реализиран такъв проект, макар в много по-малък мащаб, и той дава впечатляващи резултати. През април в Маслиново са монтирани четири записващи камери – една на входа на селото, друга на центъра, останалите две на стратегически места.

„Монтирахме камерите след като разбиха един магазин в селото. От общината отпуснаха 2 000 лв. Оттогава няма никакъв проблем с престъпления и нарушаване на реда в селото“, обясни кметът Недялко Петков. Той допълни, че записите от камерите се съхраняват до една година. Едната от тях била насочена надолу, за да фиксира регистрационните табели на автомобилите, така че при нужда да може да се идентифицира всяка кола.

Кметът на Маслиново се похвали  още, че в четвъртък от община Хасково най-после са обявили обществена поръчка за довършване на водопровода в селото. Това е единственото село в общината, което никога не е имало водопровод. Преди почти 10 години бе изградено магистралното трасе, оставаше само да се направят отклонения към къщите, но това така и не бе направено дълги години.

Тодор Кръшков  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ми
    Михайлова
    23 -5
    09:27, 26 авг 2016
    В цялата статия присъства "ЩЕ" , нали като дойде на власт ГЕРБ ,Борисов забрани ЩЕ-то ?
  • 2
    Фа
    фарс
    24 -4
    10:03, 26 авг 2016
    "ЩЕ" е най-близо до "НЕ", т.е. няма да стане
  • 3
    Az
    az
    15 -7
    12:40, 26 авг 2016
    Дедо кмет ще ви шпионира!
  • 4
    Ва
    Василев
    11 -2
    17:35, 26 авг 2016
    Недялко - кмета на Маслиново,това същия Недялко ли е дето заедно с "Чушката","Бъбрека" и още един бяха заловени в момент на рекет в Бадема и лежаха в следствения арест?Ако греша,нека някой ме обори.
    • казвам това по повод на приказката дето - ти кажи на хората че сесрта му е бременна, пък той после да ходи да обяснява че нямал сестра, разбрах та
  • 5
    Мд
    Мда
    14 0
    20:44, 26 авг 2016
    Мда.. То и в Космополитън имаше камери, ама файда йок...
  • 6
    Ви
    Виж виж
    5 -1
    21:28, 26 авг 2016
    Да му мислят кръшкачите!
  • 7
    12
    123
    9 0
    22:57, 26 авг 2016
    Ами то и на пощата имаше камери ама крадците не са заловени!
  • 8
    За
    Заврян зет от Книжовник
    0 0
    23:27, 28 авг 2016
    На вниманието на местните кабеларки!
    Идея - да вземат да пуснат картина от тези камери от центъра като местен директен онлайн канал и от време на време да повтарят интересните моменти..
Последни новини