От х:

Днес в x:

Мъдрят кадровата политика на Язаки, канят и мераклии за работа

„Язаки“ ще обяви позициите, които ще бъдат отворени в завода, между Димитровгради Хасково на всеослушание идната седмица.

Областният управител на Хасково Станислав Дечев и мениджърът „Човешки ресурси“ в новостроящия се завод Десислава Николова организират по този повод информационна среща.

Форумът ще се проведе съвместно с кметовете на община Димитровград Иво Димов и на община Хасково Добри Беливанов, както и с участието на кметовете на населените места от двете общини.

Целта е представяне на кадровата политика на „Язаки България“, презентация на позициите, за които ще се търсят специалисти и условията на труд в бъдещия завод.

Срещата ще е в понеделник от 10 часа в зала „Марица“ на Областната администрация в Хасково.

Първа копка на завода, който ще се намира край пътя между Хасково и Димитровград, беше направена в края на миналия месец. „Язаки“ ще произвежда кабелни системи за автомобили, а за целта ще бъдат наети около 3000 души. И към настоящия момент върви набиране на служители. Мераклиите да започнат работа там ще могат да задават уточняващи въпроси на предстоящия форум в Областна администрация.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (21)

  • 1
    11
    111
    79 -10
    09:36, 14 авг 2016
    За тези смешни пари дето ги давате, да отиде Делянчо Добрев да работи там! Нали все пак той е обещал на инвеститора, че тук ще си намерят хора за без пари да работят!
    • 12
      1221
      12 -51
      11:17, 14 авг 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Го
      Горд българин
      55 -6
      13:46, 14 авг 2016
      По-добре в чужбина да се трепеш от работа, но поне срещу суми неколкократно по-големи, отколкото в провинцията на България ! Ако информацията за предлаганите от Язаки възнаграждения, която излезе преди месеци, е вярна, то всеки трябва да се замисли, дали си струва да бачка за 500лв. месечна заплата ! Който е млад и не е "вързан" по някакъв начин за този западащ край, да бяга надалеч ! Един живот се живее хора, не трябва да го живеем в състояние близко до мизерията !
    • Пр
      Препоръка
      6 0
      09:58, 15 авг 2016
      Нека управниците и кметовете да не се бият толкова в гърдите. Да си запазят малко резерв точно за след две години. В трите завода в Турция (този в Бурса е закрит) работят основно жени (по около 400) и заплащането е както при шивачите. Ръчен труд за правостоящи - оразмеряване, отрязване, групиране, окрайчване, спояване, връзване и др. операции на автомобилни кабели върху маси, стендове и стелажи. Голямо текучество, компромисно заплащане, разтегливо работно време и циклично недоволство - отсега да го знаят!
  • 2
    Ме
    менажер
    53 -3
    11:19, 14 авг 2016
    търсят роби ! И там ще има наши и ваши тая Десислава Николова е бая некадърна в другите два завода половината и подчинени напуснаха , погледнете из сайтовете мненията за Язаки като работодател, НИЩО положително . Некадърни шефове , робски условия извънредни до дупка , и никакви възможности за растеж (те са запазени за родата , стринката , вуйчото , комшиите, или подмазвача на шефовете ). Я питайте Десислава Николова как почна работа там и как с едържи с подчинените си като с отрепки ! Бягайте далече !
  • 3
    Ми
    минел
    50 -1
    11:24, 14 авг 2016
    да си раборят те самички в фабритака за 420лв
  • 4
    Ка
    капиталист
    76 -1
    11:51, 14 авг 2016
    Първо, това не е завод, а фабрика с две маси наречени поточни линии.Второ щом такива капиталисти идват в Бг, значи в Китай вече не искат да работят за жълти стотинки.(Китайците откраднаха технологии,ноу-хау и вече са индустриална държава и произвеждат инженери.А ние сме известни с производство на проститутки.)Трето, песента , че било по-добре да се работи вместо да се седи е ГЛУПОСТ.Аз бях на работно място, където разходите за квартира,ток,парно,вода (без храна,облекло, телефон) НАДВИШАВАХА заплатата.СОРИ! Капиталисти като Каролев,Станчев и ИПИ отдавна говорят, че дори трябвало да се работи БЕЗПЛАТНО!!!!!!!! понеже хората се обучавали.Докато се караме в бг и спим пред телевизора ще ни третират като проститутки.
  • 5
    At
    AT&T
    15 -43
    14:46, 14 авг 2016
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 6
    Fe
    Feodal
    25 -34
    16:23, 14 авг 2016
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 7
    Ka
    Kawasaki
    23 -3
    21:40, 14 авг 2016
    Що ви е срам да блъскате за 500 лв.? По-добре ли ще е ако сте бармани/сервитьорки примерно при ония слаботоковия дето "държи" бистро "фентъзи" примерно? Или пък при странно забогателите "босове" от ЕлПатрона/КапутПицарията? Или шивачки по някакви мазета в Аскьой? По-добре в това Язаки, от колкото при тия селяндури, после да ги гледате как ви се смеят като ви дават мижавата заплата от 360лв ;)
  • 8
    Яз
    Язовир язако
    12 -7
    21:46, 14 авг 2016
    Пенсионери ще работят там с възраст 65 години малко пенсия малко заплата да докарат хората средната работна заплата за България .3000 хиляди човека щяло да побира завода ,спирайте им хапчетата на тези уроди.смешници.
  • 9
    За
    запознат
    17 -13
    21:50, 14 авг 2016
    Имам близка,която работи в "Язаки"- Сливен/Ямбол, със средно образование, производствен цех, взема 1300 лв. заплата, пък вие си пускайте слухове колкото искате,че заплатите били ниски.
  • 10
    Си
    симихчянец
    10 -5
    22:49, 14 авг 2016
    Взимат заплата ако им се плати. Забавяне и частично заплащане са им редовен номер.
  • 11
    Па
    Патриот
    17 -6
    00:28, 15 авг 2016
    Абе всички тук които се оплакват, кой Ви е виновен за нещитата? Всеки сам си гради съдбата, като мислите че 500-600лв. не Ви стигат, натискайте си парцалите, образовайте се към точната специалност, квалифицирайте се и вземайте 1000-2000лв. заплати. Истината е че хасковлията е мързелив, а срамна работа няма. Всеки иска да е началник, а няма умения на две магарета сламата да раздели.
  • 12
    Ка
    капиталист
    7 -2
    01:42, 15 авг 2016
    Града е малък,държавата също.Ние също имаме познати в тези "заводи".Ямбол правиха стачки миналата година точно заради лоши условия и ненормиран,неплатен труд.Да, хората са подписали за 600лв. заплати, но са сеоказали с 200лв. по-малко.Колкото държавата дръпна от шивачки, толкова ще дръпне и от сглобяване на модули.Схемата е същата - на бройка.Това са фирми, които обслужват големи корпорации и всяка от тях се стреми да даде най-ниска цена.Познайте откъде съкращават?Подсказка: ТРУД! Отидете в други държава , на запад, за да видите мързел, тогава повдигайте темата.
  • 13
    Ik
    Ikonomist
    16 -3
    02:10, 15 авг 2016
    Тц тц тц, голям страх се е възцарил в редиците на местните феодали, заради този завод вече не могат ни да ядът, ни да спят. Ами така де, идват не един, а няколко завода които ще наемат огромно количество работници, ще плащат нормални заплати, ще плащат осигуровки, ще плащат данъци на областта и на държавата. Няма да могат вече местните велможи да си развяват коня, да рекетират, да държат нашите приятели и роднини на по 200-300 лева заплата, и да не позволяват нищо извън това което е под тяхната шапка да вирее, Затова е и този рев сега. Хубавото е че колкото и да ревете, тези заводи ще ги има, а с тях ще се подобри и положението на града и региона.
  • 14
    Ва
    Васко
    2 -1
    08:53, 15 авг 2016
    Вижте обявите в джобса за СИ ЕНД СИ ТЕКСТАЙЛ - заплатите са по 500 кинта. Та и тук няма да са повече.
  • 15
    Ва
    Васко
    0 -2
    08:55, 15 авг 2016
    Поправка - вдигнали са ги на 700
  • 16
    За
    Запознат
    10 0
    09:12, 15 авг 2016
    За съжаление всичко негативно казано за Ядзаки е вярно.Ниски заплати , лоши условия на труд , неплащане на извънареден труд. Много хора обаче нямат работа и се надяват на заплата. На практика фирмата носи японски име , но е подразделение на турския филиал с всички произтичащи от това последици. Местят се в Хасково защото в района на Ямбол вече нямат работници. Производството е уморително , в лоши условия с вредни вещества от нагряването на спойки , кабелни изолации и други подобни.Ниско технологично с изискване за много ниско квалифициран ръчен труд. Обещаните заплати нямат нищо общо с реалността. поставят се редица условия - стаж, норми , трудова дисциплина и накрая малцина достигат обещаното , което също не е много. Но всеки сам си прави избора
  • 17
    Въ
    въпрос
    5 0
    10:39, 15 авг 2016
    Да попитам каква кадрова политика ще обсъждат, когато от Язаки преди месеци ми отговориха, че всички позиции за инженери са заети?
  • 18
    Ка
    капиталист
    4 -1
    11:43, 15 авг 2016
    Знаете ли как се правят кадрови политики по европейските държави.Масови протести, през ден.Блокиране на улици,магистрали,транспорт......и ако в момента управниците не могат да изпълнят каквото се очаква от тях, си тръгват -ВЕДНАГА.Само че в българия има културата на "дървения философ", никой не се обединява с никой, всеки се оказва със свое решение.Ето това прави заплатите малки, а такива капиталистчета идват на готово и после "АКО ИСКАШ".Ами така е, то и протестите са "АКО ИСКАШ".Щом сте си поискали мизерията, ето ви я.

Още новини

Последни новини