От х:

Днес в x:

Показват в САЩ тракийски паметници от хасковско

Тракийската гробница край Александрово, светилището край Татул, както и скалното селище Перперикон са част от културно историческите паметници от региона, които ще бъдат представени в САЩ. За Америка на 28 ноември заминават известният археолог проф. Николай Овчаров и шефът на хасковския Туристически информационен център Красимир Пилев.

Проф. Овчаров ще чете лекции в университетите в Илинойс и Охайо, предвидена е и среща с българската общност в Чикаго.

Забележителностите от региона ще бъдат представени и на започващото на 5 декември в САЩ международно изложение "Global Village" - глобално село. В него ще вземат участие 34 държави.

На пресконференция в община Хасково днес проф. Овчаров отчете като успешна първата година от сътрудничеството му с местния Туристически информационен център. За една година Хасково се представи блестящо на изложението в Лугано миналата година, в Истанбул през феруари 2008-а, на петото изложение за културно историческо наследство във Велико Търново тази пролет.

Заминаваме за Щатите с огромно количество рекламни материали, каза още проф. Овчаров. Той се надява мащабната рекламна кампания на културните туристически дестинации в региона да даде плодове още през следващата година.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини