От х:

Днес в x:

Страхът в Европа: Тероризъм и имиграция

Европейските граждани се безпокоят най-вече от имиграцията и тероризма, а чак след това се тревожат от състоянието на икономиките на страните си, показва публикувано днес социологическо проучване, цитирано от ДПА.

За пръв път имиграцията изпревари икономиката като първостепенна грижа на европейците през май 2015 година. Сега имиграцията е изтъкната като един от най-големите източници на безпокойство от 48 процента от 31 946 респонденти, участвали в проучването на Евробарометър.

Преди шест месеца те бяха 58 процента, така че при сегашното социологическо проучване за пръв път от три години се наблюдава спад в дела на хората, за които имиграцията е най-големият проблем в блока на 28-те.

Проучването на Евробарометър бе направено във всички 28 страни членки на ЕС, в Албания, Македония, Черна Гора, Сърбия и Турция - страни на "фронтовата линия" на бежанската криза.

На второ място, с 39 процента, се нарежда тероризмът. Хората, според които той е най-голяма грижа, са се увеличили с 14 процента в сравнение с предходното проучване отпреди шест месеца.

Икономическото положение, състоянието на държавните финанси и безработицата са определени като основна тревога от под 20 процента от запитаните.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини