От х:

Днес в x:

"Учи и работи - бъди активен" осигурява 380 хил.лв за 162-ма младежи от Димитровград

Кметът на община Димитровград Иво Димов подписа договор  в Министерство на труда и социалната политика  за стартиране на дейностите по проект "Учи и работи - бъди активен". Младежите, които могат да кандидатстват за позициите НЕ трябва да са били регистрирани в Бюрото по труда в последните 12 месеца, или такива, които са освободени от работа в последните 4 месеца. В рамките на проекта ще има няколко информационни кампании с цел информиране на хората за условията и начина на включване в проекта, като ще бъдат обхванати почти всички населени места в общината.

Проектът е на стойност 380 764.31лв. и се реализира по Оперативна програма "Човешки ресурси", приоритетни оси "Подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места".  Ще обхване 162 младежи на възраст до 29 години. С изпълнението на заложените дейности ще се осигури достъп на младите хора до пазара на труда, чрез повишаване на квалификацията им. Те ще бъдат индетифицирани, информирани, мотивирани, ориентирани и консултирани с цел активното им включване в трудова среда.

След проведените обучителни дейности ще придобият специалност "Озеленяване и цветарство", след което ще бъдат ангажирани за 6-месечен период от ОП "Благострояване", ОП "Траурен и обреден дом", "Неотитан" ООД и Община Димитровград. Периода на осъществяване на дейностите по проекта е 18 месеца.  

Повече информация на телефон: 0391 68250 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини