От х:

Днес в x:

Хасковската болница с нов асфалт за 50 бона, започват градинките

Изображение 1 от 3

    Алеите в двора на МБАЛ Хасково са неузнаваеми. От дупките по древния асфалт на най-натоварената - към рампата за Спешното и през хирургия и Рентгена вече няма и спомен. За първи път от десетилетия движението и паркирането са регламентирани и чрез маркировка.

     

    Резултатът идва срещу 50 000 лева, който ръководството на лечебното заведение извади от бюджета си.

     

    Идеята алеите вече да са по-лесно проходими е реализирана, посочи шефът на болницата д-р Георги Гелов. Тротоарите от дясната страна към Хирургия са повдигнати, за да могат по тях спокойно да се движат пешеходците. На отсрещната обаче те са по-ниски с разчертани паркоместа, като целта е автомобилите да спират там, а не на платното, за да не пречат на преминаващите линейки. Положена е нова асфалтова покривка, по тротоарите - също.

     

    Друга реконструкция с цел разширяване на най-натовареното място от болничното трасе, е прибирането на рампата към хирургия. Изграден е и нов подстъп към асансьора към това отделение и Рентгена.

     

    Ремонт на практика е извършен на най-окаяните трасета, там, където имаше най-много дупки, все още обаче има места по алеите, които не са ремонтирани, като трасето към Инфекциозното отделение. Там обаче ситуацията не е чак толкова тежка, така че вероятно рехабилитация ще бъде направена догодина, посочи д-р Гелов.

     

    В близко време предстои обновяване на градинките и залесената част на територията на болницата. За набиране на хора, които да подредят паркчетата и да ги направят по-уютни места, от МБАЛ възнамеряват да се възползват от възможностите на проектите за временна заетост.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Бр
      Браво!
      7 -1
      15:10, 19 юли 2016
      Крайно време беше...
    • 2
      Ha
      haho
      8 0
      15:42, 19 юли 2016
      Доста средства за благоустрояването на района на болницата могат да дойдат от входната такса на бариерата,ако портиерите не правят шашми и не си ги прибират в джобовете! Засилете контрола, особено нощно време, когато с една касова бележка минават много коли!


    Последни новини