От х:

Днес в x:

Жена влезе в горящ обор да спасява крави и телета, едва оцеля

    70-годишна жена е с изгаряния по тялото при опит да спаси телетата и кравите си в горящата й ферма в хасковското село Тракиец. Оборът на баба Разие Реджеб пламнал през нощта на събота срещу неделя. „Прибрах кравите след паша около 19:30 часа в събота и си легнах около 22:30 часа“, обясни възрастната жена. Малко по-късно обаче се събудила от мученето на кравите. „Излязох да видя какво става и заварих обора в пламъци“, разказа тя. Веднага влязла в горящата постройка, за да отвърже кравите и телетата, които ритали и се дърпали като побеснели. В този момент върху бабата паднала горяща греда, която й обгорила главата, гърба и ръцете. Въпреки това жената продължила спасителната си акция по извеждане на добитъка. „Няма кой да ми помага, сама живея. Дядото почина през 2004 г, дъщеря ми е в Турция, а синът ми живее в кърджалийското село Звиница“. „Животните са на децата ми и сега не знам какво ще правя, как ще възстановя постройката, няма къде да прибирам животните, кравите стоят на пътя“, през сълзи разказа възрастната жена.

    По време на инцидента комшии подали сигнал на спешния телефон 112. На мястото са изпратени два противопожарни екипа, които да потушат пламъците, както и медицински екип. Бабата обаче отказала да я приемат в болница, тъй като нямало кой да се грижи за животните.

    В пожара изгорели 5 кокошки, 2 патки, 2 кучета, 1 теле и още едно била на ръба на гибелта, тъй като главата му е обгорена. Освен животинките са изпепелени и запасите за зимата на бабата – 4 кубика дърва и един тон въглища, които децата й купили. Днес все още се издигаше дим от тлеещия обор.

    Оказа се обаче, че възрастната жена има още един син - Гюрсел Реджеб, който получи доживотен затвор от Хасковския окръжен съд за убийството на авера си Митко Христов, извършено през ноември 2011 г. Тази подробност припомниха местните жители. Те обаче изключват този факт да е в основата на инцидента. По-скоро смятат, че пожарът може да е предизвикан от бабата, тъй като тя дояла кравите на свещ.

    Според баба Разие обаче пожарът е дело на някой душманин. „Но как да се съмнявам в някого, като не съм видяла“, ронеше сълзи възрастната жена. Иначе като във всяко село и в Тракиец си имало местни бабаити, обаче нямало как да се установи дали някой умишлено е посегнал на животните на бабата.

    До този момент причината за пожара не е ясна, казаха от полицията.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      На
      наблюдател
      5 -10
      19:12, 11 юли 2016
      Защо ни занимавате с бедата, която е сполетяла тез... Виж коментара
    • 2
      Ив
      Иван Райчев -Гъбата
      2 0
      10:12, 12 юли 2016
      Там горе на небето има Господ и той наказва прегрешилите.
    Последни новини