От х:

Днес в x:

Банка изнудва клиенти. Съдът: Емил Георгиев е клеветник. Преглед на печата – 18 ноември

Банка изнудва клиенти, обявява в заглавие над главата си днешният брой на "Хасковска Марица". Изданието описва случай с клиентка на "Сосиете Женерал Експресбанк", която години след като е изплатила кредита си, получава писмо, че дължи 75. 57 лв. за обслужване на сметката й. Жената смятала, че я е закрила. От банката се чудят какво да обяснят по случая, след като са хванати в неудобна ситуация. Жената пък твърдо отказва да плати рекета.
И други банки залагат подобни капани, предупреждава вестникът. В повечето случаи обаче ставало дума за 5-6 лева и хората ги плащали без да му мислят много.

Съдът: Емил Георгиев е клеветник, челно съобщава "Хасковска Марица". Окръжният съд потвърди изцяло решението на районните магистрати, че екологът Емил Георгиев е оклеветил шефа на РИОКОЗ д-р Делчо Янев с твърдението, че укрива данни за качеството на питейната вода в Хасково. Георгиев ще трябва да плати 2 бона на оклеветения шеф на санитарната инспекция.

Подхващат "Превоз за собствена сметка", четем още в броя. Инспектори от ДАА ще проверяват дали наистина транспортът е за сметка на фирмата или за нечия друга.

Ученик насилва 4-годишното си браче, акцентира на криминалната страница изданието. Шокиращият случай бе оповестен вчера в Хасково от проф. Румен Стаматов, преподавател в Пловдивския университет, на семинар за детската агресия.

Отцепиха Добрич заради армейски стрелби, пише още в броя. Състезанието за най-точен мерник между хасковските поделения бе по повод предстоящия празник на Сухопътни войски – 19 ноември.

Стефан Димитров: Спираме за депото, кажат ли експертите. Под това заглавие вестникът описва подробности от скандала със сметището край Ябълково, което разбуни духовете в Хасково заради близостта си до вододайната зона.

"Новинар юг" акцентира в челен материал на първа страница по темата: Хасково взема боклука на Димитровград. Обжалването на комплексното разрешително за депото спира проекта, а сегашното сметище на Димитровград може да се ползва само до месец юли догодина. Най-близкото и удобно депо е хасковското край Гарваново. Пролемът е, че маршрутът минава през центъра на областния град.

Подробности по темата изданието дава на страница 6 – Сметището до Ябълково временно във фризера.

20 укрили 680 бона данъци, информира в заглавие над главата "Новинар юг". Данните бяха оповестени вчера от шефа на хасковската дирекция на НАП Илчо Илчев.

Табели казват коя фирма чисти снега, акцентира изданието на втора страница. До края на месеца от Пътното трябва да монтират табели, които да информират коя фирма чисти участъка.

Закопчаха трети за дрогата с картофи, пише изданието на криминалната страница. След двамата от Капитан Андреево – Красимира Атанасова и Мартин Максимов, зад решетките е и техен съучастник – 39-годишен от Петричко.

Турски тир се натресе в мост, пише още на страницата. Товарният камион се блъснал в стълб на надлез, после помел хюндай. В катастрофата, колкото и да е странно, е пострадал тираджията, а шофьорът на леката кола се е отървал без драскотина.

Събират пари за "Хасково" на мач с ЦСКА, четем на спортната страница. Бившият бос на клуба Здравко Узунов кани червените да играят на Ямача.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини