От х:

Днес в x:

Оцелял в Дака: Измъчваха онези, които не цитират Корана

.article_slideshow .tabs2 .c1{ height: 30px; } .article_slideshow .tabs2 .c1 a{ display: none; }

Изданието се позовава на Хаснат Карим, бангладешки гражданин, който заедно със съпругата си и двете си дъщери на 13 и 8 години, са били сред заложниците в ресторанта. Те са празнували там рожден ден на едната от дъщерите, когато нахлули нападателите, пише БТА.

Терористите казали на хората в ресторанта, че ще пощадят онези, които познавали Корана. Те започнали препитване. Онези, които можели да рецитират строфи от Корана, действително били пощадени, останалите били измъчвани, е разказал пред баща си Хаснат. "С нас бангладешците не се отнасяха зле, дори ни дадоха да ядем", е допълнил той.

Властите вече обявиха зловещи подробности за нападението. Те казаха, че 20-те убити заложници са чужденци, като повечето от тях били италианци и японци. Властите съобщиха, че повечето от жертвите са били убити с хладно оръжие.

В медии се появиха информации, че в ресторанта е имало истинско клане и заложниците са били посечени.
Италианският текстилен предприемач Джани Боскети, който от четвърт век живее в Бангладеш, каза, че в ресторанта е имало цяла маса, заета от италианци.

Той самият успял да се скрие, когато нахлули терористите. По това време той бил излязъл в градината на заведението и когато видял какво се случва вътре, се скрил зад едно дърво. После успял да напусне градината и се обадил в италианското посолство в Бангладеш, за да разкаже какво се е случило.

13 заложници бяха спасени от ресторанта. От тях 10 бяха бангладешци, един японец и двама граждани на Шри Ланка.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини