От х:

Днес в x:

Кой драсна клечката? Преглед на печата – 15 ноември

Кой драсна клечката на данъчното, пита в голямо заглавие на първа страница днешният брой на "Хасковска Марица". Изданието гради собствена хипотеза за пожара в офиса на НАП в Изчислителния център в Хасково. Тя се подхранва от факта, че нито пожарната, нито полицията излизат с категорично заключение за причините за пламъците. За пожарната те са неустановени, а полицията изобщо не коментира инцидента.
Според "Хасковска Марица" пожарът е умишлен и цели замитане на следите с унищожаване на досиета на големи длъжници към хазната. В подкрепа на версията си изданието посочва, че офисът на хасковското данъчно пламнало след акция на ДАНС в Пловдив, след която са уволнени данъчни шефове. В афера с ДДС изплува името на бивш шеф в хасковския Винпром – Стефан Кьосев.

Вестникът обещава още разкрития по темата в броя си от понеделник.

1.20 лв. спъват безработна за личен асистент, пише още в броя. Анка Добрева от Харманли не може да стане личен асистент на болния си баща, защото доходът й надвишава прага с посочената сума.

Атакуват депото с 4 жалби в съда, четем на криминалната страница. Във върховния административен съд срещу разрешителното за сметището край Ябълково са подадени жалби от общината, областната администрация, ВиК Хасково и инициативен комитет от селото.
Кметът на Димитровград Стефан Димитров е насрочил пресконференция по темата за понеделник в Хасково.

Гафът на Бойко Борисов реанимира Доган. Това твърди пред вестника медийният експерт Георги Лозанов в обширно интервю, публикувано на две страници в броя. Според Лозанов с изказването си за Възродителния процес Бойко Борисов е спасил Ахмед Доган от политическо пропадане, а рейнинга на шефа на ДПС се закрепил.
Георги Лозанов е известен с това, че ходи с папийонка. И отвреме навреме ръси бисери. Ето ви например един, взет от днешното му интервю: " В една демократична държава тайните служби са публични."

Как се става майстор без матура обяснява на страницата "Наслука" професорът по рибарство и аквакултури Щерю Щерев. На цяла страница той описва гостуването си на харманлийския риболовец Пипона.


Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини