От х:

Днес в x:

Мечето Теди поведе шествието на Вълшебен свят в Хасково

    Талисманът на 10-тото юбилейно издание на Международния фестивал „Вълшебен свят“ поведе днес през главните улици на Хасково пъстроцветен парад на танцьорите.

    Още рано сутринта минувачите получиха десетки поздрави от усмихнатите малки и големи таланти. А в утрото на петъчния ден градът засия от положителните емоции.

    За престижната танцова надпревара в Хасково тази година пристигнаха участници от 51 колектива от 12 държави.

    Журито от най-висока класа оглавява президентът на WADF Нилс- Хакaн Карлзон от Швеция, които идва за първи път в България.

    Трите фестивални дни -10,11 и 12-ти юни, се провеждат с подкрепата на Общината.

    Главен организатор на тридневното танцово събитие, което е в Културния календар на община Хасково, на Министерството на културата и е сертифициран от Световната артистична танцова федерация, е Спортен клуб "Рона". За първи път в това издание на феста участниците ще танцуват на две сцени - в читалище „Заря“ и на сцената на театъра.

    Днес началото на танцовото състезание е с надпреварата по класически балет. Следобед фестът продължава в стиловете джаз, етно, боливуд, бели данс класика, шоу и фолк, а от 20.15 часа довечера започва семинарът на Йорданис Форбес от Куба.

    Гледай на живо от тук

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    Последни новини