От х:

Днес в x:

38 пълни шестици на матурите, Езиковата и ПМГ Хасково на върха

38 са пълните шестици на матурите тази година в областта, съобщи началникът на Регионалният инспекторат по образование в Хасково Иван Панайотов. Почти една трета – 12, са пълните отличници в Езиковата гимназия в Хасково, 11 са по английски, една по немски. Нито един от зрелостниците нагимназията няма двойка.

Четирима зрелостници пък са били безупречни в отговорите си – те имат максималния брой точки – 100 (Пълна шестица се пише при резултат 95-100 точки от теста).

Най-добрите са Добрик Георгиев и Каринна Бурева от ПМГ Хасково, постигнали максимума от 100 точки на матурата по математика. Габриела Парнарова от Тополовград също има максимален резултат от 100 точки на изпита по биология. Ваня Пиперова от Свиленград пък е постигнала върха от 100-те точки на матурата по химия.

Като среден успех по всички предмети на матурата номер едно в областта е Езиковата гимназия, чиито възпитаници са постигнали 4.97. Номер две в класацията е ПМГ Хасково със среден успех 4.80. Резултатите им от матурата по математика, разбира се, са по-високи – 5.15. На трето място е димитровградската Природо-математическа гимназия с общ успех 4.70.

Най-ниски резултати на зрелостните изпити има в стамболовското СОУ “Св. Климент Охридски”, където средният успех е 2.86. Там на матура са се явили 30 ученици.

Най-възрастният матурант в Хасково пък е бил 59-годишен кандидат за средно. За жалост, той е бил скъсан на избрания от него изпит по география.

Средният успех на всички зрелостници в областта тази година – 4.06, бележи спад в сравнение с миналата година, когато е бил 4.164. Резултатите от изпита по български език и литература – също. Постигнатият тази година успех по БЕЛ е бил 3.98, срещу 4.14 през 2015-а.

Общият брой на слабите оценки в региона е 420, а на отличните - 375.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Бо
    боян
    20 -9
    11:20, 8 юни 2016
    ми нормално. лесно да имаш два телефона и да идеш няколко пъти до тоалетна.
  • 2
    Пр
    Приятел
    15 -1
    11:22, 8 юни 2016
    На добър час на децата! Дано имат и малко късмет!
  • 3
    Ка
    карадимов
    9 -1
    15:49, 8 юни 2016
    коректно е да дадете информация от кои гимназии са двойките,иначе правите скрита реклама
  • 4
    Ни
    Нина
    13 -7
    18:29, 8 юни 2016
    От един тест, решен в ограничено време, не може да се оцени обективно образователното ниво на учениците. Предава се прекалено голяма тежест на този изпит. Обидно е определянето на труда на ученици и учители с тия глупави статистики!
  • 5
    Ре
    Реалист
    19 -3
    18:37, 8 юни 2016
    Браво на успелите! Жалко за общото ниско ниво. Добрите промени не идват с директори и пом.директори, които отдавна трябва да са пенсионери. Стоят на креслата си за високи заплати и привилегии. Само те ли са кадърни и незаменими? Няма ли други достойни, освен тях? Защо ли умните млади хора в учителската професия са толкова малко?
  • 6
    Да
    Да
    18 0
    21:12, 8 юни 2016
    Да, младите са малко защото назначенията стават с връзки. В целия град се знае - някои училища особенно са в целогодишна кампания за изхвърляне на хора и се назначават дружки, роднини културно масови кадри и др. подобни!
  • 7
    Го
    гост
    9 0
    12:59, 9 юни 2016
    Не само се изхвърлят кадри, ами и се тормозят психически и физически. Някои директорски прилагат терор върху подчинените си - забраняват болнични, отпуски, отсъствия, Налагат нерегламентирано присъствие в училище. Раздават компенсации на свои хора, лекторски по незаконен начин и други облаги. В същото време си затварят очите как определени хора не си карат часовете, не си вършат работата или я вършат неправилно. Защо едни могат непрекъснато да са от болнични в отпуск и все да имат неотложни ангажименти, пък първенци по труд злизат! А други само за час да помолят и им се четат тиради, подигравки, прави се анализ защо им е еди какво си, да не говорим по-сериозно да се разболеят - 2-3 дни са огромен проблем. За едни има пари от училищния бюджет, за други няма! За едни има възможност да се отсъства, за други няма. Едни могат да работят по на две работи и да теглят пари от клубове и проекти - за други не може. И после някоя директорка се бие колко била етична и справедлива.
  • 8
    Го
    Гост
    1 0
    15:03, 9 юни 2016
    Да бе! За едни има пенсиониране, а за други...удобно разполагане в топли кабинети и от там...само заповеди и заплахи за съкращения. А някои пом.директорки, освен че са в пенсионна възраст, не са били учители нито един работен ден. Само началнически постове, облаги и величаене. Как да се пенсионират и да отидат в забрава.
  • 9
    78
    7890
    5 0
    18:26, 9 юни 2016
    A някой директори са 1/2 работно време! РИО къде сте?
Последни новини