От х:

Днес в x:

Танцови светила пристигат от Южна Корея за юбилейното издание на "Вълшебен свят"

Изображение 1 от 2

    Корифеи на танцовото изкуство пристигат в Хасково от различни точки на света в края на тази седмица, за да журират изпълненията в юбилейното 10-то издание на Международния танцов фестивал "Вълшебен свят".

    За първи път тази година изпълнителите ще се изявяват на две сцени.

    Част от участниците ще танцуват в читалище „Заря“, а друга от тях ще огласят с ритми и ще украсят с движения сцената на театъра.

    В юбилейното 10-то издание на Международния танцов фестивал "Вълшебен свят" са регистрирани 727 изпълнения от 51 колектива, от 12 държави от 3 континента.

    Главен организатор на тридневното танцово събитие, което е в Културния календар на община Хасково,на Министерството на културата и е сертифициран от Световната артистична танцова федерация е Спортен клуб "Рона". Трите фестивални дни -10,11 и 12-ти юни, се провеждат с подкрепата на Общината.

    И през тази година "Вълшебен свят" вдига високо летвата на участие заради светилата, които директорът на фестивала Милена Налбантова е успяла да привлече като жури.

    За да оценява танцовите изпълнения на участниците, от Швеция пристига лично президентът на WADF/Световна артистична танцова федерация/ Нилс- Хакaн Карлзон. Заедно с него ще журира и носителят на кубинската атестационна степен „Премиер солист” Йорданис Форбес Родригез. На стола като жури до кубинеца, който в момента работи като хореограф в Москва, сяда Дебора Феррато от Италия. До пламенната италианка -майстор на степа се нарежда и унгарката Франциска Ковачс- Фюльоп -WADF Международен съдия. Франциска се състезава в бални и латино танци общо 11 години. С нея от Унгария към Хасково пътува и Милан Фюльо, също WADF Международен съдия. Двамата са съорганизатори на WADF INTERNATIONAL BEACH DANCE CUP в Сиофок, Унгария.

    От Румъния, за да нахъсат още повече танцьорите на сцената като техни оценители, за юбилейния танцов форум идват президентът и вице-президентът на Културно- спортна асоциация ROK ART Роланд Ковачс и Оана Ковачс.

    Чак от Южна Корея като жури на "Вълшебен свят" пристигат международният танцов съдия Джеймс Ким и президентът на Корейската Артистична Танцова Федерация, специалистката по мажоретни танци и гимнастика Джесика Чо.

    Съдийската десетка по традиция затваря танцов майстор от Хасково. Българският представител в журито ще е треньорът на Клуб по спортни танци "Хасково" при читалище „ Заря“ и член на БФСТ Петя Милушева.

    Танцовата магия е отворена за вълшебства без граници от петък до неделя и всички са поканени да станат част нея.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини