От х:

Днес в x:

Сметище скара Хасково и Димитровград. Съдят лекарка за смърт на дете. Преглед на печата – 7 ноември

Издаденото на Димитровград комплексно разрешително за изграждане на депо за битови отпадъци край село Ябълково се превърна в ябълка на раздора между общината и областния център, пише днес "Хасковска Марица". За следващия петък в Хасково се свиква заседание на общинския съвет, на което ще се гласува официално предложение до министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров да отмени издаденото разрешително, защото бунището ще се намира на 800 метра от вододайната зона на града. Кметът на Димитровград Стефан Димитров обаче твърди пред вестника, че сметището ще се изгради по съвременни технологии и ще бъде безопасно за хасковлии.

28 взеха 167 232 лв. от лихвоточки, акцентира на първа страница изданието.

Хирургичният блок на концесия за 50 г., предлага кметът, четем още в броя. Офертата ще бъде предложена на международно изложение във Виена в понеделник.

Свиват срока за социалните помощи, пише още вестникът. Държавните пари вече ще се получават само за 6 месеца.

Бавят експертиза срещу лекарка за смърт на дете, четем на криминалната страница. Срещу д-р Антоанета Николова от Харманли се води процес за смъртта на 2-годишната Минка Стефанова, която почина миналата година от пневмония.

Болницата с вид на столетница за 120-годишния си юбилей, четем на страницата "Общество". Материалът е по повод днешното тържество в МБАЛ Хасково.

Плевенчанка щурмува 10 школски дирекции, информира в заглавие над главата "Новинар юг". Педагожката обаче не била допусната до участие в конкурсите заради нередовни документи.

Димитровград стопен с 12 000 за 4 години, акцентира от първа страница вестникът.

Зърнопроизводители плашат с екшън план, информира още от първа за вчерашния протест на фермерите от региона вестникът.

Внасят обвинителен акт срещу телефонен терорист, акцентира изданието на криминалната страница. 37-годишният Тодор от Стара Загора бе закопчан зрелищно в Димитровград след опит да измами мъж от града с 2 бона.

Редят декорите на Томиана на "Бродуей", пише в голям материал изданието за пловдивската сценографка, която работи за хасковската сцена.

Това бяха акцентите в днешния регионален печат.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини