От х:

Днес в x:

10 °C

Сметище скара Хасково и Димитровград. Съдят лекарка за смърт на дете. Преглед на печата – 7 ноември

Издаденото на Димитровград комплексно разрешително за изграждане на депо за битови отпадъци край село Ябълково се превърна в ябълка на раздора между общината и областния център, пише днес "Хасковска Марица". За следващия петък в Хасково се свиква заседание на общинския съвет, на което ще се гласува официално предложение до министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров да отмени издаденото разрешително, защото бунището ще се намира на 800 метра от вододайната зона на града. Кметът на Димитровград Стефан Димитров обаче твърди пред вестника, че сметището ще се изгради по съвременни технологии и ще бъде безопасно за хасковлии.

28 взеха 167 232 лв. от лихвоточки, акцентира на първа страница изданието.

Хирургичният блок на концесия за 50 г., предлага кметът, четем още в броя. Офертата ще бъде предложена на международно изложение във Виена в понеделник.

Свиват срока за социалните помощи, пише още вестникът. Държавните пари вече ще се получават само за 6 месеца.

Бавят експертиза срещу лекарка за смърт на дете, четем на криминалната страница. Срещу д-р Антоанета Николова от Харманли се води процес за смъртта на 2-годишната Минка Стефанова, която почина миналата година от пневмония.

Болницата с вид на столетница за 120-годишния си юбилей, четем на страницата "Общество". Материалът е по повод днешното тържество в МБАЛ Хасково.

Плевенчанка щурмува 10 школски дирекции, информира в заглавие над главата "Новинар юг". Педагожката обаче не била допусната до участие в конкурсите заради нередовни документи.

Димитровград стопен с 12 000 за 4 години, акцентира от първа страница вестникът.

Зърнопроизводители плашат с екшън план, информира още от първа за вчерашния протест на фермерите от региона вестникът.

Внасят обвинителен акт срещу телефонен терорист, акцентира изданието на криминалната страница. 37-годишният Тодор от Стара Загора бе закопчан зрелищно в Димитровград след опит да измами мъж от града с 2 бона.

Редят декорите на Томиана на "Бродуей", пише в голям материал изданието за пловдивската сценографка, която работи за хасковската сцена.

Това бяха акцентите в днешния регионален печат.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят предразполага към неангажиращи занимания и активна почивка. Имате прекрасна възможност да се отърсите от напрежението на работната седмица и да възстановите напълно силите си. Доверието, което гласувате на непознат няма да остане излъгано и най-вероятно ще бъдете много доволни от сътрудничеството си, въпреки първоначалните колебания.
26 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Независимият ви дух ще се прояви и днес. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
26 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Споделете притесненията с близките си, ще намерите бързо решение и ще ви олекне. Денят ще ви предложи изненади, които бихте могли да трансформирате в добри реализации, стига да се възползвате на момента. Със сигурност няма да скучаете. Не се намесвайте в чужди спорове, имайки желание да сте полезни.
26 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Налице са всички предпоставки, за да прекарате един приятен и спокоен ден. Заемате се с ангажименти, които не ви натоварват и се справяте чудесно. Ще споделите нещо, което ви вълнува с близък човек, надявайки се на съвет. Добре ще е, ако обърнете повече внимание на здравето си.
26 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
За да решите въпросите, които ви притесняват си осигурете малко спокойствие. Нуждаете се от него и заради самите вас. Развлечения с приятели излет в планина, ремонтна дейност или риболов са сред възможните алтернативи за деня. Нещата ви се нареждат, а неприятностите бягат от вас.
26 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят се свързва с творчески изяви и с внимание към любими хора. Няма да ви липсва желание за удоволствия и любов. Други от вас ще пътуват, но на близки разстояния. Подготвяте нечии празник и това изисква повече време по организацията му. Ентусиазирани сте и ще се справите.
26 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Този ден повечето от вас ще отредят за почивка сред домашна обстановка. Имате нужда да се разтоварите и да обмислите бъдещите си професионални задачи. Вслушвате се в съветите, които получавате от близките си и това ще бъде само от ваша полза. Ще ви се наложи да се откажете от прекалено смел за момента замисъл. Вечерта ще се забавлявате истински.
26 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не споделяйте личните си перипетии с всеки. Бъдете по-дискретни. Възможни са неприятни изненади и провокации. Потърсете приятни занимания, с които да се разтоварите от напрежението. Ще ви заредят с позитивни мисли и емоции. Подобно въздействие може да има и любим човек.
26 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нуждаете се от повече спокойствие и силна храна. Здравето ви също изисква грижи, движение и почивка. Споделете домашните задължения с близките си, не се ангажирайте с всичко сами. За щастие, до себе си имате хора, които ви обичат и с готовност ще поемат от товара ви. За други денят е свързан с пътувания и срещи.
26 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Покажете благородство на характера си и благодарете на онези, които ви подкрепят и същевременно остават в сянката ви, грижейки се за вашето развитие. Ще овладеете стреса, като потърсите подходящи за интересите ви и желанията ви забавления. Любовта е мощна сила, не я пренебрегвайте.
26 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
26 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Нерешени проблеми ще ви накарат да потърсите нови възможности за справяне с тях. Наясно сте, че това не може да продължава повече. Ако ви е нужна помощ, потърсете подходящия човек, за да не губите енергията си напразно. Вслушайте се в интуицията си, ще получите свежи идеи и желание да общувате с нови хора.
26 окт 2020
Последни новини