От х:

Днес в x:

Димитровградчанин арестуван с кокаин в Колумбия. Внасят първите виетнамски шивачки. Преглед на печата -31 октомври

28-годишният Александър Е. от Димитровград, известен като Макса, е арестуван в Колумбия, съобщава в заглавие над главата днешният брой на "Новинар юг". По-късно той бил пратен в италиански затвор, допълва изданието.

ВиК и село скочиха срещу бунище, акцентира на първа страница "Новинар юг". ВиК Хасково ще обжалва в съда комплексното разрешително за депото за битови отпадъци край Ябълково, от селото пък правят подписка.

ДПС почна чистка в Земеделието, информира още вестникът. За 3 дни са омахани шестима от областната служба в Хасково. Всички те са българи с дългогодишен стаж. На работа остават членове на ДПС с по 2-3 години работа в структурата.

ГЕРБ напусна ОбС при клетвата на Ангелов, пише още на страницата. Съветниците от партията на Бойко Борисов начело с шефа си д-р Вълчо Митрушев напуснали залата преди клетвата на новоизбрания стар кмет на Крум Георги Ангелов. В административния съд гербаджиите са внесли молба за касиране на изборите.

"Хасково" може да играе в неделя, допуска във водещия си материал на спортната страница изданието. Обсъжда се вариант отборът да излезе на терена само с юношите и то при положение, че се намерят пари за съдийските такси.

Боядисаха школска шефка за Хелоуин, пише на 12 страница вестникът. 500 ученици от ПМГ в Димитровград си спретнали маскен бал в аванс за празника Хелоуин, на партито присъствала и директорката Илияна Славова.

Внасят първите виетнамски шивачки, с това заглавие над главата открива днешния си брой "Хасковска Марица". 35 виетнамки идват в харманлийската фирма "Димана". Намирането на работнички е сред основните проблеми в бранша, четем в дописката.

Болни на диализа пишат жалба до Брюксел, информира в челния си материал на първа страница вестникът. От 50 болни в Хасково едва двама ползват услугите на личен асистент заради остаряла нормативна база.

Ексвице на Йовчева поема социалните, пише още на първа страница изданието. Бившият заместник на областния управител – Господин Георгиев, е единственият, кандидатствал за освободения от Даниела Захариева директорски пост и вероятно ще бъде новият шеф, пише вестникът.

До 1 млн. лв. за модернизация на малки фирми, акцентира изданието на втора страница. Предприятията обаче са притеснени, че банките не им дават кредити, за да осигурят част от средствата, каквото условие има за финансирането от ЕС.

14-годишен спипва крадци вкъщи, бият го, акцентира на криминалната страница изданието. Двама крадци влезли в къща в Клокотница, но били забелязани от хлапето, което отнесло шамари от наглите апаши. Шерифът обаче ги гонил до дупка и ги спипал. Шерифът е кметът на селото Евгени Трендафилов.

30 строители за "Златен гвоздей", информира още изданието. Тази година конкуренцията за приза в строителния бранш е ожесточена.

Заложен ли е етническия мир на карта? Така е озаглавен материал на страницата "Власт" в броя. Публикувани са мнения на местни политици по темата.

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат. Подробности – във вестниците.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини