От х:

Днес в x:

Грък печели на комар, грабят го. Преглед на печата – 23 октомври

И двата регионални всекидневника "Новинар юг" и "Хасковска Марица" съобщават в челни заглавия за грабежа на гръцкия гражданин в центъра на Хасково миналата нощ. 36-годишният чужденец спечелил 1200 лева в казино "Сан Марко", но бил издебнат на излизане от залата от 29-годишния Красимир И. от Хасково, заплашен с нож и обран. Нападателят е арестуван.

Лъжат 100 000 хиляди хасковлии, акцентира на първата си страница "Новинар юг". Става дума за вчерашната пресконференция на федерацията на потребителите. На нея се преливаше от пусто в празно – ту има пари за пречиствателна на "Тракиец", ту няма. На 29 октомври щели да имат поредната среща в министреството, за да уточнят дали ту има пари, ту няма, или обратното – ту няма, ту има.

Зарибиха "Тракиец" с 50 000 шаранчета, информира още на първа страница вестникът. Рибетата са по 15-25 грама.

СДС е против свалянето на имунитета на Доган, информира изданието за вчерашната пресконференция на лидера на СДС Пламен Юруков в Хасково. Искането на имунитета е популизъм, обясни Юруков. При необходимост нищо не пречи Доган да бъде разпитан, както всъщност вече е сторено, а при подозрения може да му се повдигне обвинение, обясни присъстващият на пресконференцията адвокат Димо Стоянов, а той ги разбира тези неща.

Опашка за първолашки якета, четем още в броя. Двайсетина майки се били наредили вчера пред социалната служба за безплатните дрехи.

Станчев нареди новото ръководство на БСП, пише още изданието. Иван Станчев сложил на първо място в списъка Иван Станчев.

Спасяват парите в злато от Турция, пише над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Хасковлии вадели левчетата от дюшеците и ги влагали в турско злато като мярка срещу кризата.

Васил Русев взе военните имоти, акцентира на първа страница изданието. Бившият заместник кмет на Хасково от НДСВ става шеф на местното представителство на агенция със сложно име, чиято работа е да стопанисва военните имоти. Русев, който като заместник кмет бе известен с това, че прекарваше повече време в САЩ, отколкото в Хасково, откъдето прибираше заплатата си, се уреди с нова работа. Но май ще му излезе крива сметката, защото каквото имаше за крадене там, вече се открадна.

Ново 5: Имало пари за "Тракиец". Така интерпретира темата за пречиствателната "Хасковска Марица". Не е съвсем вярно, че е ново 5. По-скоро ново 18. Толкова са горе долу противоречивите пресконференции по темата. Броени са.

Пращат парализиран от Узунджово в дом отвъд Балкана, четем още в броя. Гроздан Караджов ще навърши пенсионна вързраст догодина, но сиропиталището в хасковското село се закрива. Сигналът е от дъщеря му, на която пък предстои операция. В старческия дом на Кенана не го щат, защото не е пенсионер.
Типична тъмна балканска бърканица.

Общественият хаос се потвърждава и от следващия материла на страницата – "Арестуваха търсен за фалшиво евро". Айнур Иляз бе освободен от хасковския съд, защото изтече срокът за задържането му, а искането за екстрадиция от Австрия не бе пристигнало. Два часа след като напуска ареста, писмото от Виена пристига. Обявяват го за общодържавно издирване. Докато държавата го дири, Иляз кротко чака в пловдивския апелативен съд да му разгледат делото за мярката за неотклонение. После отново го арестували.

Джъстин Фабиан и Огби си заминаха за Нигерия, пише на спортната си страница изданието. Фабиан май щял да се връща.

Дават на Шишманово изгоряла акация за огрев, четем на страницата "Общество". Селяните на бунт, защото ги гъбаркат с тънките дръвца.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробности – във вестниците.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини