От х:

Днес в x:

Пиян с бус гази на тротоара. Емнаха EVN заради Кенана. Преглед на печата -21 октомври


Солидно почерпеният Митко Павлов едва не уби млада жена вчера, след като се качи на тротоара до театъра и я помете, съобщава в материал на първа страница днешният брой на "Новинар юг". Дрегерът отчел 1.42 промила алкохол в кръвта му, допълва изданието, което публикува и снимки от мястото на събитието.

Спипаха пласьор на дрога в школо, информира в заглавие над главата вестникът. 54-годишният Рамадан Юсеин бил засечен с 4 пакетчета хероин и арестуван. В него ченгетата открили и 4 задгранични паспорта и лична карта, която не била на негово име. Полицията подозира, че документите са фалшиви, макар обичайната практика в такива случаи да показва, че паспорти обикновено се оставят като залог за неплатена дрога.

Уникален златен гердан открит до с. Изворово, четем още в броя. Накитът с дължина 1.5 м. ще бъде показан днес в Националния исторически музей.

Атанас Шаренков – патрон на галерията, пише още на страницата. Идеята да се нарече градската галерия на името на известния художник, е на Владо Запрянов.

Спряха финансирането на пътя Устрем – Радовец, акцентира на 4 страница изданието. Информацията е от шефа на Пътното управление в Хасково Радостин Ламбрев. Той не дава смислено обяснение за факта, нито пък казва кога ще пуснат парите.

Вратар чезне след мач, търсят го с полиция, информира на спортната страница вестникът. Стражът на "Стамболово" Светослав Енчев изгаря от срам заради допуснатите два гола във вратата си на мача в Кърджали и тръгнал да се прибира с друг рейс.

Темата за находката край харманлийското село Изворово е водеща и за другия местен всекидневник – "Хасковска Марица". Заглавието "Златни накити на 4000 г- откриха край Изворово" е над главата в днешния брой.

Другото водещо заглавие на първа страница днес е "Емнаха EVN заради Кенана". Комисията за защита на конкуренцията се самосезирала и започва разследване на монополиста след жалба от инициативен комитет от живеещи на Кенана. Токовото дружество на долните австрийци (собствениците са от Долна Австрия) може да отнесе глоба от 300 000 лв., допълва вестникът.
Само за сравнение – миналата година европейската комисия за защита на потребителите глоби няколко компании, защото се сговорили за цените на асансьорите. Те бяха санкционирани заради картелно споразумение. "Тисен Круп" например отнесе глоба в размер на .... 1 милиард евро.
Така че се оплаквайте направо на европейските органи, ако искате да има ефект.

Хасково иска помощ от КАТ за безразборното паркиране, акцентира вестникът на втора страница. Общинските паяци вдигат по 12 коли дневно, а нарушителите са хиляди. Право да глобява има само КАТ. Общинска полиция налага единствено санкции по наредбата за обществения ред.
Проблемът с безразборното паркиране става болезнен в началото на зимата, защото почистващите машини не могат да навлязат в някои улици заради спрели по хавата си негодници.

Липса на пари спира ремонта на пътя Радовец – Устрем, отбелязва и "Хасковска Марица". Вчерашната среща в областната администрация за готовността за зимата е описана на цяла страница в броя.

Валери Добрев с награда от Шумен, искат го в Битоля, информира на 16 страница изданието. Другаря Добрев, както се нарича сам колегата, се върна с приз от международния фестивал на историческите любителски филми. Участниците от Битоля взели всичките му ленти, канят го на гости.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробности – във вестниците.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини