От х:

Днес в x:

Частните уроци поскъпват

Частните уроци в големите градове са поскъпнали драстично и това се дължи на невероятно спадналото качество на образованието в училище. Това заяви шефката на Съюза на българските учители Янка Такева днес в Димитровград. Тя бе тук за среща с кмета Стефан Димитров, която бе закрита за журналисти.

По данни на синдиката в София, Пловдив, Варна и другите големи градове за подготовка по един предмет извън школото родителите вече се бъркат по около 250 лева на месец. Поскъпването в скоро време ще обхване и по-малките градове, допълни Такева.

Според шефката на учителския синдикат правителството не е изпълнило договореното по време на учителската стачка. СБУ ще настоява за минимална заплата от 650 лева за педагогическия и 350 лева за непедагогическия персонал в училищата, каза още тя. Освен това синдикатът ще иска годишната издръжка на един ученик да стане 1570 лева.

След срещата в Димитровград Такева замина за Тополовград и Ивайловград, където по данни на синдиката школски директори са злоупотребили с делегираните бюджети и са ощетили учителите при заплащането. Сигнали за подобни нарушения в малки общини имало и от други места. СБУ ще иска Сметната палата да провери как се изразходват школските делегирани бюджети в малките населени места, допълни Янка Такева.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини