От х:

Днес в x:

Глоби за 90 бона наложи екоинспекцията от началото на годината

Санкции в размер на 90 424 лева наложи регионалната екоинспекция от началото на годината, информираха от РИОСВ-Хасково. За този период в резултат на извършени от експертите проверки са съставени 32 акта за констатирани административни нарушения. Издадените по тях 19 наказателни постановления са в размер на 61 400 лева.

Останалите 29 024 лева са от наложени общо 24 имуществени санкции за причинено замърсяване или увреждане на околната среда над допустимите норми или при неспазване на определените в разрешителните или в комплексните разрешителни емисионни норми. Тези санкции са еднократни или текущи. Месечните санкции могат да бъдат отменени в случаите на преустановяване увреждането или замърсяването на околната среда или намалени при намаляване вредното въздействие върху компонентите на околната среда от страна на санкционираното физическо или юридическо лице.

Съгласно Закона за опазване на околната среда, 80 на сто от постъпленията от имуществени санкции, наложени от РИОСВ са за общините, на чиято територия се намират обектите замърсители, а останалите 20 % постъпват в Предприятието за управление на дейности за опазване на околната среда (ПУДООС).

Според Закона за опазване на околната среда, тези пари трябва да се изразходват от общините за екологични проекти и дейности по приоритети, определени в общинските програми за околна среда.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини